Kan folk med gikt Spis nøtter?

January 4


Kan folk med gikt Spis nøtter?


Urinsyregikt er en smertefull form for leddgikt forårsaket av overflødig urinsyre. Som urinsyre bygger seg opp i kroppen din, krystaller dannes i leddene, forårsaker smerter og betennelser. Arvelighet, kosthold og andre faktorer kan føre til gikt. For eksempel, folk som lider av metabolsk syndrom eller som er utvinne fra en traumatisk ulykke er mer utsatt for gikt, og gikt er mer utbredt i eldre voksne. Selv om flere menn lider av gikt, kan kvinner ha gikt, også. Unngå visse matvarer som forårsaker en økning i urinsyre kan bidra til å redusere gikt symptomer.

Mat og gikt

Forbindelser som finnes i enkelte matvarer som kalles puriner bryte ned i kroppen til å danne urinsyre. Slik at en diett for gikt lider avhengig av næringsmidler med lave nivåer av purin. Noen høy-purine matvarer eller purine-produserende matvarer for å unngå å inkludere stekt mat, alkohol, fet mat, innmat, sild, makrell, kamskjell og mye fett snacks som chips.

Nøtter og gikt

Selv om nøtter kan være høy i fett, har de ikke inneholder puriner, og er ikke utenfor grensene for gikt lider. HK Choi, en revmatolog i Boston skrev i en studie publisert i mars 2010-utgaven av "Current Opinion i revmatologi" som nøtter, sammen med bønner, hele korn, frukt, grønnsaker og meieriprodukter er sunn mat for gikt lider. Et kosthold som inneholder disse matvarene kan selv bidra til å forhindre gjentakelse av gikt.

Moderasjon

Hvis du er overvektig, kan få vekten under kontroll redusere forekomsten av gikt. Overvekt øker risikoen for gikt. Nøtter er en høy-kalori mat, slik at du ønsker å begrense inntaket av dem til å unngå tidkrevende overflødige kalorier. Ikke kutt ut nøtter helt. Spise 10 til 15 nøtter om dagen kan faktisk hjelpe deg å miste vekt ved å regulere blodsukkeret og gir deg en boost av protein og fiber.

Andre hensyn

Hvis du lider av gikt, konsultere legen din om kosthold og behandlingstilbud. Legen din kan foreskrive anti-inflammatoriske medisiner for å hjelpe med smerte. Hvis du har gikt kan du også være utsatt for nyrestein og kan ha flere kosttilskudd restriksjoner for å hindre stein formasjon.