Shampoo & Alzheimers

August 4


Shampoo & Alzheimers


Alzheimers sykdom er en progressiv form for demens som rammer mer enn 5 millioner amerikanere, de fleste av dem eldre enn 60. Siden sykdommen ble først fant frem i 1906, har forskere studert mulige årsaker på jakt etter en kur. Forskning i 1960 og 70-tallet fokusert på aluminium som en bekymring, men som har blitt diskontert. Flere nylig, to ingredienser i sjampo - den sink i flass formler og en konserverende, MIT - har blitt studert, men ingen klar kobling er etablert.

Alzheimers sykdom

Alzheimers oppstår når hjernens nerveceller, kanskje tiår selv før diagnose, gradvis bli skadet og deretter dø. Hukommelsestap blir uttalt, og hjernen til slutt krymper. Mens forskere har studert - og nedsatte - mulige årsaker, inkludert Aspartam, influensa skudd og sølv-kvikksølv tannfyllingsmaterialer, er det enighet om at en kombinasjon av genetikk og miljømessige og livsstilsfaktorer bidra. Verken Alzheimers Association heller National Institute on Aging omtale shampoo ingredienser som en potensiell bidragsyter til Alzheimers sykdom.

Kathon CG

Bekymringer om methylisothiazolinone (MIT), et konserveringsmiddel som brukes i sjampo og kosmetikk, dukket etter en University of Pittsburgh studie i 2004. Test tube studier viste det hindret veksten av rotte nerveceller. Dette førte til problemer kan det være knyttet til nervesykdommer slik som Parkinsons og Alzheimers. Men videre studier ikke har bekreftet en link, og en kombinasjon av MIT med en annen kjemisk under handelsnavnet Kathon-CG, er generelt ansett som trygt. Det har også blitt sett på som en hudirriterende - den amerikanske Contact Dermatitis Society heter det kontakt Allergen of the Year for 2013, men som i stor grad var fordi det blir brukt mer allment å erstatte parabener.

Sinkpyrition

Bekymringer om sink eksponering vokste ut av en 2012 studie publisert i tidsskriftet PLoS ONE, som fant en sammenheng mellom sink og Alzheimers sykdom. Det er ikke fastslått, men om koblingen er forårsaket av en mangel på sink eller for mye sink. Flassjampoer ofte inneholder sinkpyrition, som dreper gjærceller som forårsaker flass. Environmental Working Group klassifiserer sinkpyrition som en lav-risiko ingrediens. Forskere fortsetter å studere sammenhenger mellom metaller, inkludert sink, og Alzheimers sykdom.

Ekspertråd

Hvis du er bekymret for kjemikalier i sjampo, Environmental Working Group er blant gratis databaser som lister ingrediensene i forbrukerprodukter. Mens årsaken til Alzheimers sykdom er fortsatt et mysterium, medisinske eksperter fortsette å se på linker med andre sykdommer, blant annet hjertesykdommer, fedme, diabetes og høyt blodtrykk. Den beste forebygging, legene sier, kan trolig være en sunn livsstil, riktig kosthold, gode venner og mentalt stimulerende sysler.