Hva er behandlingen for Pannikulitt?

January 8

Pannikulitt er betennelse av fettet som ligger under huden, eller i underhuden lag. Denne betennelsen er vanligvis forårsaket av en infeksjon, men kan også være på grunn av trauma eller være et symptom på forskjellige sykdommer. Det finnes flere former for pannikulitt, de vanligste er erythema nodosum, der folk har røde knuter i fronten på begge sine leggene. Forskjellige typer av medisiner kan anvendes for å behandle denne inflammasjon.

NSAIDs

Betennelse er en av kroppens respons på skade. Noen ganger, det er for mye betennelse eller det varer for lenge, som forklart i "Goodman & Gilman s Den Farmakologisk Grunnlag for Therapeutics." NSAIDs, eller ikke-steroide antiinflammatoriske midler, forstyrre enzymer som kalles cyklooksygenase-1 og COX-2. Kroppen bruker cyklooksygenase-2 enzymet å fremskynde produksjon av stoffer som er involvert i betennelse. NSAIDs forstyrre deres fremstilling, for derved å redusere inflammasjon.

Kortikosteroider

Kortikosteroider er steroidhormoner som er gjort i binyrebarken, eller den ytre delen av binyrene, og kan også lages syntetisk i et laboratorium. Som en del av den inflammatoriske respons, frigir legemet hvite blodceller til skadet vev. Kortikosteroider bekjempe betennelser ved å redusere antall hvite blodceller som forlater blodet til å gå til det skadde vevet, notater "Grunnleggende & Clinical Pharmacology." De kan også redusere produksjonen av proteiner involvert i inflammasjon og redusere produksjonen av cyklooksygenase-2-enzym.

Dapson

Merck Manuals Online Medical Library sier at stoffet Dapsone kan brukes til å behandle pannikulitt. Det er et medikament som rutinemessig brukes til å behandle spedalskhet, lungebetennelse forårsaket av Pneumocystis jiroveci bakterier og dermatitis herpetiformis. Dapson ikke tillater bakterier å gjøre folsyre, som de trenger for å overleve, og sluttresultatet er redusert betennelse.

Antimalariamidler

Merck Manuals Online Medical Library bemerker at antimalariamidler har også blitt brukt som behandling for pannikulitt. Malaria er en sykdom forårsaket av en parasitt Plasmodium. Antimalaria medisiner drepe Plasmodium parasitter i de røde blodcellene av infiserte individer. Den Dermatology Online Journal forklarer at malariamidler også bekjempe betennelser ved å ikke la de hvite blodcellene slipper proteiner involvert i betennelse.