Er det en risiko for pankreatitt Med Paleo Diet?

December 18

Diett industrien er booming med spesialiserte dietter - planer som lover vekttap eller en forbedring i din helse ved å følge en streng og noen ganger restriktiv diett. Et slikt kosthold er Paleo, eller Caveman kosthold, et kosthold basert på mattilbudet under den paleolittiske epoken i menneskehetens historie. Tilhengere av dietten hevder det kan redusere risikoen for helseproblemer som kan påvirke mange amerikanere i dag, inkludert metabolske forstyrrelser og diabetes. Men vitenskapelige data som støtter dietten helsepåstander er fortsatt mangelvare, og det fettrike natur Paleo diett kan øke risikoen for pankreatitt i noen tilfeller.

Om Paleo Diet

Paleo kosthold er basert på ideen om at du bør spise en diett som ligner på de av mennesker som lever i den paleolittiske alder. Dietten inneholder en tung vekt på forbruk av animalske produkter - inkludert egg og et utvalg av kjøtt - supplert med grønnsaker, nøtter og frukt. Flertallet av kaloriinntaket på Paleo kosthold er fra animalsk fett og protein, med bare en liten mengde av det daglige energiinntaket kommer fra karbohydrater. Siden det meste av fettet forbrukes på Paleo kostholdet kommer fra dyr, snarere enn anlegget, kilder, enkeltpersoner følgende Paleo diett konsumerer store mengder mettet fett.

Effekt på Pancreas

Etter en fettrik diett, for eksempel Paleo diett, kan skade bukspyttkjertelen og potensielt øke risikoen for pankreatitt, en tilstand som kjennetegnes av overskytende betennelse i bukspyttkjertelen. Forbruker store mengder mettet fett øker nivået av triglyserider - fett molekyler - i blodet, ifølge Johns Hopkins Medicine. Høye blod triglyserider bevise inflammatorisk til bukspyttkjertelen og kan til slutt føre til pankreatitt. Som et resultat, personer med pankreatitt vanligvis følger lav-fett dietter, og bør derfor unngå Paleo kosthold.

Andre Bekymringer

Den restriktive natur Paleo diett kan ytterligere skade bukspyttkjertelen og potensielt bidra til pankreatitt. Bukspyttkjertelen er avhengig av en rekke næringsstoffer fra kosten, og mangler av flere vitaminer - inkludert vitaminene A, B, C, E og D - kan vise seg skadelig for personer med pankreatitt, ifølge University of Maryland Medical Center. Fordi Paleo diett begrenser inntaket av frukt, grønnsaker og nøtter, som normalt ville gi kilder til disse vitaminene, etter Paleo diett kan føre til ernæringsmessige mangler som kan negativt påvirke bukspyttkjertelen, samt din generelle helse.

Betraktninger

Hvis du er interessert i å følge Paleo diett, må du først ta kontakt med lege. I tillegg til risikoen for å utvikle pankreatitt når du er på diett, etter Paleo diett kan forverre en eksisterende bukspyttkjertel tilstand og skade helsen din. Legen din kan utføre en medisinsk evaluering for å vurdere din nåværende helse og anbefaler et balansert kosthold som inneholder de positive aspektene av Paleo diett - for eksempel å begrense bearbeidet mat forbruk - uten å øke risikoen for pankreatitt.