Ballistic Stretching Vs. Statisk Stretching

May 28


Ballistic Stretching Vs.  Statisk Stretching


Stretching er en viktig del av fysisk form. Rutine strekk kan forsinke degenerasjon av ledd, redusere risikoen for skader, bedre holdning, forbedre muskel avslapping, redusere eller håndtere stress, forbedre funksjonell ytelse, og fremme sirkulasjon. Der flere forskjellige strekke teknikker, inkludert ballistiske og statiske strekninger.

Ballistic Stretching

I ballistiske stretching, bruker du momentum å tvinge leddene utenfor deres utvalg av bevegelse, med en hoppende handling. For eksempel, for å strekke korsryggen og hamstrings, du bøyer deg over å ta på tærne og gjentatte ganger sprette fingrene ned mot dem, fra en stående posisjon. Muskelen din prøver å strekke blir brukt som en fjær å sprette deg tilbake innen omfanget av bevegelse, mens du er i sving prøver å sprette kroppen tilbake ut av omfanget av bevegelse.

Statisk Stretching

I statisk stretching, utvide du leddene så langt du kan, ved eller litt utover omfanget av bevegelse, og hold den. For eksempel, for å strekke korsryggen og hamstrings, bøye seg og komme ned mot tærne så langt du kan, og hold den inne i 30 sekunder. Pust dypt mens du holder strekningen. Det anbefales at du holder posisjonen i minst 20 sekunder for å oppnå noen forlengelse av muskelfibre og vev.

Ballistic vs. Statisk Stretching

Ballistic stretching er ikke lenger ansett som en trygg måte å strekke og kan også føre til personskade, på grunn av rask kraftfulle bevegelser utover omfanget av bevegelse. Et tryggere modifikasjon av denne strekningen kalles dynamisk stretching, der du bruker bevegelse og / eller hastighet for å gradvis øke omfanget av bevegelse. Det er gjort på en kontrollert måte, men i motsetning til å sprette kroppen din hardt utover det utvalg av bevegelse. Hvis du velger mellom ballistisk og statisk stretching, så statisk stretching er vinneren. Det er en skånsom og effektiv måte å strekke når utført riktig.

Tips og advarsler

The American Council on Exercise anbefaler at du gjør statisk stretching etter aerobic eller styrketrening trening, fordi musklene er varme, smidig og mindre utsatt for skader. Som en del av oppvarmings, gjør dynamisk stretching. Uansett hvilken type strekker du utfører, aldri strekke utover nivået av komfort. Du bør ikke føle noen smerte når stretching.