Måter å avlaste Congestion

January 6


Måter å avlaste Congestion


Nese og bryst kan bli overbelastet på grunn av forkjølelse, flus, bihulebetennelse, allergi og selv graviditet. Ifølge MedlinePlus, en online medisinsk ressurs fra US National Library of Medicine, er nesetetthet faktisk ikke forårsaket av et overskudd av slim, men er snarere grunn til blodkar i nesen får betent og hevelse i vevet fôr innsiden av nesen, noe som fører til innsnevret luftstrømmen. Lunger er et irritasjonsmoment for voksne - som kan oppleve søvnproblemer og / eller utvikle bronkitt på grunn av slim samler seg i lungene - men tilstanden kan være farlig for nyfødte som må bruke nesen for å puste i de første månedene av livet . Det er noen rettsmidler som kan bidra til å avlaste lunger.

Decongestants og Antihistaminer

Over-the-counter decongestants, som Sudafed, inneholder pseudoefedrin som constricts blodkar og krymper den hovne vevet i nesen, noe som åpner for bedre pust. Unngå decongestants hvis du har høyt blodtrykk som ikke er kontrollert, advarer Familydoctor.org.

Antihistaminer brukes til å redusere allergisymptomer, inkludert å redusere slimproduksjon, så kan også tilby lettelse, selv om MedlinePlus advarer om at mange antihistaminer kan også forårsake døsighet.

Hjem Rettsmidler

Å tynne overflødig slim og gjør det lettere å puste, bruke en vaporizer eller luftfukter for å øke luftfuktigheten i hjemmet. Hvis du ikke har en av disse enhetene, kjører en varm dusj og bruke noen minutter på badet inhalasjon av damp før du sovner.

Også drikker mer væske - minst åtte 8-oz. glass vann eller andre klare væsker om dagen. Dr. James Chappell, en bord-sertifisert kiropraktor og naturlege, foreslår følgende oppskrift: koke vann med skiver sitron i noen minutter, hell i et glass, og legg til litt honning etter smak og ca 1 ts. av Cayenne. Gurgle med denne blandingen, deretter svelge.

Barn og spedbarn

Mildere alternativer til medisinert decongestants og antihistaminer inkluderer bruk en saltoppløsning for å skylle ut overflødig slim. Disse er også tilgjengelig over-the-counter, eller lage din egen ved å tilsette 1/4 ts. av salt til omtrent 1/2 kopp varmt vann. Bruk en nese dropper å forsiktig sprute løsningen i nesen, så la det renne. Dette alternativet kan brukes trygt med barn og selv spedbarn.

Å fjerne overflødig slim hos spedbarn, presse luften ut av en aspirator (baby nasal pære tilgjengelig på de fleste apoteker), sett det forsiktig inn i neseboret, la den fylle opp med slim, så klem den ut i en vev og gjenta i den andre nesebor.

Eldre barn (og voksne) vil være i stand til å sove bedre ved å heve hodet av sengen. MelinePlus anbefaler å plassere en pute under madrassen eller noen bøker under bena på sengen på den siden hvor hodet hviler.