Hvorfor Eldre Hair begynner å vokse i Grov & Kinky?

September 24


Hvorfor Eldre Hair begynner å vokse i Grov & Kinky?


Ditt utseende kan endres vesentlig som du blir eldre - ikke alltid på måter du forventer. Mange forbinder aldring med forekomsten av fine linjer og rynker i ansiktet, men håret kan vise din alder, også. Selv om grå hår er en forventet del av aldring, kan du bli overrasket over å finne at håret ditt blir grov og kinky når du blir eldre.

Fakta

Som håret aldre, det stopper å produsere pigmenter som gir håret sin naturlige farge. Det er fordi melanocytter - cellene i håret som produserer disse pigmentene - tregere og til slutt stanse produksjonen. Som dine melanocytter slutte å jobbe, mister håret sin farge og blekner til grå, forklarer Roger I. Ceilley, MD, klinisk professor i dermatologi ved University of Iowa i Des Moines, i "Good Housekeeping" magasinet.

Identifikasjon

Grå hår er forskjellig fra pigmentert hår i noen viktige måter, forklarer University of Maryland Medical Center. Fordi den inneholder lite eller ingen melanin, er grått hår tynnere og mer skjør enn pigmenterte hår. Grå hår har også en tynnere hårstråene enn pigmenterte hår, noe som betyr at dens ytre lag blir lett skadet og dehydrert, noe som gjør grå hår grov og kinky.

Betydning

Lav melanin produksjon betyr også lav oljeproduksjon, forklarer Richard Korb, en vitenskapsmann i forskning og utvikling ved Unilever, selskapet som gjør Dove hårpleieprodukter, i "Mer" magasin. Lav oljeproduksjon betyr hår har mindre naturlig fuktighet, så det pleier å være grov og skjør. Fordi hårstråene er tynnere, kan det ha en "stri, won't-lie-flat effekt" på håret, sier Teca Gillespie, en Pantene vitenskapsmann, i "Mer" magasin.

Forebygging / løsning

Du kan ikke stoppe utviklingen av grå uten å dø håret ditt, men du kan lage din grå hår glatt og skinnende. Bruke et hår serum som inneholder silikon som vil følge din håret, og skaper en glatt, beskyttende lag rundt tynnet skjellaget, anbefaler Gillespie i "Mer" magasin. Også i "Mer" magazine, antyder Korb en ukentlig hjemme glossing behandling og dyp condition økt for å unngå skade på tynnere neglebåndene og å glatte grovt hår.

Expert Insight

Ikke nappe grå hår som de kommer inn. Selv om de kan være grovere enn resten av håret, la dem vokse ut er den beste måten å håndtere dem, forklarer Louis Viel av Miano Viel Salon i New York City i " Good Housekeeping "magasinet. Viel sier plukker håret bare betyr at det må vokse inn igjen, betyr det kort, stritt hår vil fortsette å stikke opp merkbart. Hvis du lar det vokse ut, skjønt, sier Viel det vil ha nok vekt til å ligge flatt og i ett med resten av håret.


Relaterte artikler