Dårlige effekter av Vegetarisme på graviditet

August 20


Dårlige effekter av Vegetarisme på graviditet


Hvis du spiser fornuftig, da vegetarianisme vil ikke ha noen dårlige effekter på graviditet. Men hvis du ikke er vant til en vegetarisk diett eller ikke får full balanse av næringsstoffer, så problemer med deg eller barnet ditt kan forekomme. Legen din bør kunne gi råd om du er lav i noen spesiell mineral eller næringsstoff. Dette er spesielt viktig hvis du følger et vegansk kosthold.

Utviklingsproblemer

En vanlig bekymring om vegetarisme under svangerskapet er en mangel på protein. Proteinmangel under svangerskapet vil svekke mor og kan føre til utviklingsmessige problemer hos fosteret. Som vegetarianer, må du sørge for at du får protein fra en rekke kilder, blant annet korn, belgfrukter og bønner. Ellers kan du gå glipp av komplett sett av essensielle aminosyrer som kreves for å bygge nye proteiner i kroppen. Gravide i de to sistnevnte trimester bør prøve å få 71 gram protein hver dag, ifølge Leger Committee for Responsible Medicine.

Lav fødselsvekt

Mangel på jern under svangerskapet kan la deg følelsen treg og sløv. I alvorlige tilfeller kan det føre til lav fødselsvekt og kognitive problemer hos barn. Jern forekommer i høyeste dosene i kjøtt og fisk. Men noen planteføde inneholder jern - selv om det har en tendens til å være en mindre lett absorberes form som kalles ikke-heme jern. Office of Kosttilskudd antyder gravide får 27 milligram jern fra kosten per dag. Soyabønner, for eksempel, inneholder 8,8 milligram jern per 1 kopp, mens 1/2 kopp kokt spinat inneholder 2,3 milligram. Noen korn og andre produkter er beriket med jern.

Hypospadi

Den mannlige fødsel defekt hyposdpadias betyr at penis har en unormal åpning for urinrøret. I en 2000 studie publisert i "BJU International," Forskerne fant at høye nivåer av fytoøstrogener som forbrukes i et vegetarisk kosthold kan spille en rolle i å øke risikoen for hypospadi. De fant vegetariske mødre hadde høyere odds for å ha en baby med hypospadi. Andre studier tyder på at høy soya forbruket kan spille en rolle i hypospadi, bemerker VeganHealth.org.

Betraktninger

Mange vegetarianere ta vitamintilskudd under svangerskapet. Dette omfatter ofte jern, omega-3 fettsyrer, folsyre og en rekke andre viktige og nyttige næringsstoffer. Hvis du er en veganer eller vegetarianer som unngår meieriprodukter og egg, er du større risiko for næringsmangel. Kalsium, jern, protein og andre mineraler er alle tilstede i høye doser i meieriprodukter og egg. Snakk med legen din dersom du er en veganer eller begrenset vegetarianer under svangerskapet.