Fisk, frukt og grønnsaker diett

July 29


Fisk, frukt og grønnsaker diett


Frukt, grønnsaker og fisk bør være grunnlaget for enhver sunn diett. Sammen gir de viktige vitaminer og mineraler, fiber og magre proteiner. For å sikre at du får de riktige næringsstoffene mens du er på en diett, spise en rekke farger av frukt og grønnsaker, samt ulike typer fisk. Mange diett planer, som for eksempel Middelhavet, Dietary Approaches til Stop Hypertension, eller DASH, og de terapeutiske livsstil endringer, eller TLC, ikke bare inkludere disse matvarer grupper som en base, men også inkludere sunn hele korn også.

Fargerike grønnsaker


Fisk, frukt og grønnsaker diett


Hver grønnsak har et unikt sett av næringsstoffer. For eksempel, rød paprika inneholder vitamin C, mens gulrøtter får sin oransje farge fra beta karoten. De 2010 Dietary Guidelines for amerikanerne anbefaler grønnsaker i en rekke farger, med fokus på mørk grønn, rød og oransje grønnsaker, bønner og erter. For å få den anbefalte minimum inntak av 2 1/2 kopper for kvinner og tre kopper for menn, sørg for at minst en fjerdedel av tallerkenen din er grønnsaker.

Nærings Frukt


Fisk, frukt og grønnsaker diett


Hele frukter, ikke fruktjuice, gir fiber, som vil hjelpe deg til å føle deg mett på færre kalorier og er en naturlig kilde til sukker, som gir deg energi. Frukt gir mange næringsstoffer som er underconsumed, inkludert kalium, vitamin C og folsyre. Voksne kvinner og menn trenger 2 kopper frukt hver dag, så gjør plass på tallerkenen din ved måltider og snacks, og prøve en rekke ferske eller frosne frukter. Spise hermetisert frukt med måte - og unngå varianter hermetisert i sirup - og se din del størrelser når du spiser tørket frukt, fordi det er høy i kalorier.

Protein pakket fisk


Fisk, frukt og grønnsaker diett


Fisk gir magre proteiner, som er byggesteinen for muskel, enzymer, hormoner og vitaminer. Voksne kvinner trenger 5-5 1/2 gram og menn trenger 5 1/2 til 6 1/2 gram av proteinrik mat hver dag, avhengig av alder. Tre gram er en typisk porsjon av fisk, med proteinmengder som varierer blant varianter. Den høyeste-protein fisk er tunfisk på totalt 26 gram, med sverdfisk på den lave enden på 16 gram per porsjon. Noen fisk gir også omega-3 fettsyrer, som kan redusere triglyseridnivåer, bremse veksten av plakk i arteriene og litt lavere blodtrykk. The American Heart Association anbefaler at du spiser to 3,5-unse porsjoner av laks, makrell, sild eller tunfisk, som gir omega-3 fettsyrer.

Andre mat grupper

Et sunt kosthold kan inkludere alle matvaregrupper, selv karbohydrater som hele korn. Magnesium, som er viktig i frigjøre energi fra muskler, og selen, som støtter et sunt immunsystem, er bare to av de næringsstoffene som finnes i hele korn. Som mål å gjøre minst halvparten - om ikke alle - av korn du spiser hele. Velg mellom fullkorn hvete, havre, brun ris eller quinoa.