Bruk av Salt vann til vask munnen

May 17


Bruk av Salt vann til vask munnen


Saltvann har blitt brukt av flere kulturer i løpet av utallige generasjoner til å rense sår og skyll ut munn. Salt har antibakteriell og bevare egenskaper når de brukes i overflod til mat, men dens innvirkning på mikrober når oppløst og fortynnet i vann er mindre klart. Salt vann endrer pH i munnen, som avskrekker reproduksjon av mange mikroorganismer, men det betyr ikke regelrett drepe mange former. I det minste, er salt vann beroligende til slimhinnene i munnen, men det skal ikke svelges i kvantitet. Snakk med tannlegen din om fordelene ved å vaske munnen med saltvann.

Brief History

Bekymringen for oral hygiene dateres tilbake minst 5000 år gamle Kina og India. Mange referanser er gjort til munn skylling og rengjøring i tradisjonelle kinesiske og indiske ayurvediske medisinske dokumenter og praksis dateres tilbake til de tidlige tider, ifølge boken "The Way of ayurvediske urter." Ayurvedisk medisin er lik tradisjonell kinesisk urtemedisin, men basert mer på personlighetstrekk som kalles doshas. Tannpuss og munnskylle ble relativt vanlig i greske og romerske periodene, og Hippokrates sies å ha anbefalt en blanding av godt vann, havsalt og eddik. Ulike frø og urter ble også kjent for evnen til å friske pusten. I dag, mange apotek munnen vasker er alkoholbasert og inneholder en rekke antimikrobielle forbindelser.

Fordeler med Salt Water

Rå salt, som er hovedsakelig natriumklorid, begrenser bakterievekst i mange matvarer, og bevarer dem fordi det absorberer vannmolekyler. Bakterier trenger fuktighet for å trives, så uten nok vann de ikke kan vokse godt. Saltvann er ikke betraktet som et antibiotikum, fordi det gir bakterier med vann og som ikke dreper dem ved umiddelbar kontakt. Men ifølge en 2003 artikkel publisert i "British Dental Journal," salt vann skyllinger er gunstig fordi de midlertidig alkalinize eller øke pH i munnen, som avskrekker bakteriell spredning, som nesten alle arter foretrekker sure miljøer. Videre er saltvann isotonisk og ikke irriterende på slimhinner, noe som er grunnen til at mange tannleger bruker varmt saltvann skyllinger etter tannbehandling.

Andre tilsetningsstoffer

Saltvann blir noen ganger kombinert med natron i en 50/50-forhold for å øke alkaliserende innvirkning. En halv teskje av hver i en kopp varmt vann er en vanlig dosering. Andre ingredienser som kan legges til salt vann eller brukes alene for å skylle munnen inkluderer hydrogen peroxide, kokos nektar, aloe vera juice, sesamolje og solsikkeolje. Hydrogenperoksid er en god bredspektret antimikrobielt middel og dreper bakterier ved kontakt.

Forsiktighetsregler

Vaske munnen med saltvann og spytter det ut er ufarlig, men svelger det i store mengder kan være skadelig. Ifølge "medisinsk biokjemi: Human Metabolisme i helse og sykdom," overdrevent inntak av salt vann fører til dehydrering, og hvis vannet er for salt kan det føre til oppkast. Drikke litt salt vann er ikke et stort problem, og noen ganger er det anbefalt for intestinal og tarm flush, men for mye salt inntak kan føre til en økt risiko for hypertensjon eller høyt blodtrykk.