Servering størrelse for fisk

January 23


Servering størrelse for fisk


Fisk fremmes for sin gunstige effekter på hjerte, ledd og hjerne, men mengden i en enkel servering kan noen ganger være forvirrende. Ulike organisasjoner har ulike definisjoner for størrelsen på et serveringsfat, men generelle anbefalinger om hvor mye du bør spise i løpet av en uke er ganske godt etablert. Din egen helsemessige forhold kan påvirke hvor mye fisk du bør spise, så ha dette i bakhodet når du beregne din egen ideelle servering størrelse.

Typisk servering størrelse

En typisk porsjon størrelsen på fisken kan ligge i området fra 3 til 6 gram, avhengig av type fisk og dens fremstilling. The American Heart Association vurderer 3,5 oz. av kokt fisk, eller ca 3/4 kopp, for å være en enkel servering. En boks med tunfisk inneholder ca 5 oz. og lister 2 oz., eller 1/4 kopp, som en passende enkel servering størrelse på ernæring etiketten. American Dietetic Association mat utveksle lister beregne ved hjelp av 1 oz. porsjoner fisk. Mange restauranter og hjem kokker tjene mer enn en porsjon er verdt i et enkelt måltid. For å estimere en enkel servering uten veiing eller måle det, 3 oz av fisk er vanligvis på størrelse med en kvinnes håndflaten.

Ernæringsmessige beregninger

En oz. av fisk inneholder omtrent 35 kalorier og 1 g fett, plassere det inn i kategorien av en svært magre proteiner, ifølge Academy of Nutrition and Dietetics. A 3 oz servering av fisk kan ha mellom 0,1 og 1,9 g av hjerte-sunne omega-3 fettsyrer, med atlantisk laks, blue fin tunfisk og sardiner topping listen.

Visning Grenser

The American Heart Association anbefaler å spise ca to porsjoner fisk per uke, 6 eller 7 oz. av fisk, for å høste fordelene av høye nivåer av omega-3 fettsyrer. De fleste bør prøve å holde forbruket av fisk under 12 oz. per uke, eller om 3-4 porsjoner, for å unngå kvikksølvforurensning. En enkel servering av hai, sverdfisk, tilefish, og kongen makrell har usunne nivåer av kvikksølv, ifølge Cleveland Clinic. Gravide, ammende mødre og små barn bør unngå å konsumere selv en liten mengde av disse fiskene og begrense sine to ukentlige porsjoner til lav-kvikksølv fisk som laks, steinbit, sei og hermetisert lys tunfisk.

Betraktninger

Noen mennesker bør få ekstra porsjoner fisk hver uke. Personer med hjertesykdom bør ha som mål å få en g eller mer av fiske-omega-3 fettsyrer EPA og DHA hver dag, og folk med høye triglyserider kan trenge så mye som 4 g per dag, ifølge Cleveland Clinic. Enkeltpersoner som ønsker å få fordelene av fisk, men spiser færre enn de anbefalte porsjoner per uke kanskje vurdere å ta en fiskeolje supplement.