Mat Meny for mennesker med gikt

August 12


Mat Meny for mennesker med gikt


Urinsyregikt er en tilstand karakterisert ved deponering av urinsyre i leddene. Mennesker med gikt kan oppleve en plutselig innsettende leddgikt-lignende symptomer, inkludert hevelse, rødhet og varme i ett eller flere ledd. Selv om gikt kan være forårsaket av en rekke forhold, er det ofte forverres ved inntak av mat med høyt purin. Personer som har blitt diagnostisert med gikt bør innlemme magre meieriprodukter, fersk frukt og grønnsaker og helkorn i sine dietter på en jevnlig basis.

Magre meieriprodukter

I "Nutrition Therapy og patofysiologi," Marcia Nelms et al. rapporterer at magre meieriprodukter kan være gunstig for personer som har blitt diagnostisert med gikt. I tillegg til å redusere smerte og hevelse assosiert med tilstanden, kan magre meieriprodukter hindre utvikling helt. Faktisk, National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer rapporterer at i en studie, menn som forbrukes magre meieriprodukter på en jevnlig basis kutte sin sjanse for å utvikle gikt med så mye som 50 prosent. Skummet eller lettmelk er et utmerket valg for de som lever med gikt, og meieriprodukter som er laget av lettmelk - inkludert mozzarella ost og visse typer sorbet - kan også være nyttig.

Friske frukter og grønnsaker

Folk som har blitt diagnostisert med gikt bør også inkludere et bredt utvalg av frukt og grønnsaker i kostholdet sitt, melder Nelms et al. En rekke råvarer kan trygt innlemmet i kostholdet til de som lever med gikt, men frukt og grønnsaker som er høy i vitamin C - for eksempel paprika, kål, rød poteter og sitrusfrukter - kan være spesielt nyttig. Disse matvarer sannsynlig hjelpe i forvaltningen av gikt ved å redusere produksjonen av urinsyre, en sterk bidragsyter til gikt forverring, melder National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer. Tenk friske, ikke tørket, frukt og grønnsaker for å sikre optimale resultater i forvaltningen av denne tilstanden.

Helkorn

Helkorn bør også være en del av mat meny for folk med gikt. Som foreslått av navnet sitt, hele korn er de som forblir i sin mest naturlige form og ikke har blitt fratatt sin bakterie og kli. Matvarer som er laget av hele korn - som brun ris, hel havre eller bulgur og hirse - er lav i puriner og høy i fiber. Ifølge Nelms et al. i "Nutrition Therapy og patofysiologi," fiber hjelpemidler i behandling av gikt ved å redusere triglyseridnivåer og bistå i forvaltningen av metabolsk syndrom. Triglyserider og metabolsk syndrom bidra til utvikling av gikt. Voksne menn og kvinner bør satse på 5- til 8-unse-ekvivalenter av korn hver dag og spiser minst halvparten av dem i form av hele korn.

Eliminere Foods høy i purine

Mens omfatter visse matvarer i kostholdet ditt er viktig i forvaltningen av gikt, unngå enkelte matvarer er også avgjørende. The National Institute of leddgikt og muskel-og hudsykdommer oppfordrer alle personer som har blitt diagnostisert med gikt å unngå matvarer som er høy i puriner. Selv puriner kan finnes i en rekke matvarer, de er oftest assosiert med sjømat og innmat, inkludert ansjos, sardiner, biff nyrer og hjerne. Kutte ut all alkohol inntak er også viktig for personer som lever med gikt.