Bivirkninger av Limu

April 21


Bivirkninger av Limu


Limu er Hawaiian navn for en type brunalger høy i et potensielt gunstig stoff kalt fukoidan. En oversiktsartikkel publisert i "Marine Drugs" i 2011 bemerket at fukoidan fungerer som en anti-inflammatorisk og kan bidra til å redusere smerte fra leddgikt. Men det er noen potensielle bivirkninger av å ta Limu kosttilskudd, inkludert dødelig forgiftning dersom kosttilskudd er forurenset, så snakke med legen din før du legger disse til din daglige rutine.

Potensielle høye nivåer av jod

Innholdet av jod i tang og alger kan variere ganske mye, og kan være så mye som 4500 mikrogram i 1/4 unse av tørket tang, som er godt over tolerabelt øvre inntaksnivå på 1100 mikrogram per dag. Overdreven jod kan føre til en økning i skjoldbrusk hormoner og føre til struma, en forstørret skjoldbruskkjertel eller tarm effekter som diaré, kvalme og oppkast. Overdreven jod forbruk kan også gi utslett som ser ut som kviser.

Medisinering Interactions

Limu kan også være høy i vitamin K, slik at du ikke ønsker å konsumere store mengder av det, eller det kan forstyrre blodfortynnende som warfarin og heparin. Den "Marine Drugs" artikkel bemerket at fukoidan synes også å redusere blodpropp ganger når det tas i høyere doser, men øke mengden av tid for blodet å koagulere ved lavere doser. Det kan øke effekten av blodfortynnende, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Forurensning med tungmetaller

Bare kjøpe limu fra en pålitelig selskap som har testet den og sertifisert det er fri fra tungmetallforurensning. Avhengig av hvor alger eller tang blir dyrket, kan den bli forurenset med stoffer som arsen. Dette kan føre til diaré, kvalme, nummenhet, prikking eller svakhet og føre til døden hvis du fortsetter å få for mye av disse stoffene i kosten.

Andre hensyn

Noen mennesker kan oppleve en allergisk reaksjon på limu eller andre typer alger eller tang. Symptomer kan inkludere utslett, elveblest og pustevansker. Tang og alger, for eksempel limu, kan være høy i natrium, noe som kan øke blodtrykket og risikoen for hjertesykdom hvis du også spiser mye annen mat med høyt natrium.