Ernæringsmessige informasjon for kanelstenger

June 23


Ernæringsmessige informasjon for kanelstenger


Kanelstang er barken på et tropisk tre, ansett som et krydder. En pinne er ikke kunstig dannet; Det er en hel plate av denne bark som naturlig krøllet når frisk. Denne søte krydder har en rekke bruksområder, og det også formidler en liten mengde ernæringsmessig verdi. Den inneholder noen vitaminer og mineraler samt sunne fettsyrer. Det er også naturlig lav i kalorier.

Kalorier og Calorie Breakdown

En 1-stick servering av kanel er ganske lavt i kalorier. En kanelstang inneholder kun 3 kalorier. Hvis du følger en 2000-kalori diett, kalorier i denne søte krydder konto for 0,1 prosent av det beløpet du kan innta i en 24-timers periode. Flertallet av kalorier i en kanelstang stammer fra karbohydrater, selv om en liten del kommer fra fett og protein. Det er ikke vanlig å spise bare en kanelstang; disse ofte er revet for å gjøre bakken kanel, som brukes til å røre duftende drikker eller brutt i stykker for bruk i større oppskrifter, så det totale kaloriinntaket er sannsynlig å være større.

Fett og fettsyrer

En kanelstang inneholder 0,02 gram fett, bare spor beløp. Mens kanel i seg selv er passende for en redusert fett diett, vil det ikke bidra sterkt til fett kroppen din trenger for å fungere; sikte på å ta i lag 20 til 35 prosent av det daglige kalorier fra fett. Hvis du følger en 2000-kalori diett, utgjør dette 44-78 gram. Kanelstenger gi små mengder av essensielle fettsyrer, som er sunne typer fett som kan gi fordeler for folk med diabetes, hjerte- og karsykdommer eller kognitive forstyrrelser. En kanelstang har 0,3 milligram omega-3 fettsyrer og 1,1 milligram omega-6 fettsyrer.

Karbohydrater og fiber

Kanelstenger inneholde 1 gram karbohydrater per pinne. Du trenger mye mer enn dette for et sunt kosthold med riktig energinivå - 225-325 gram. En kanelstang gir en liten mengde fiber også, 0,7 gram. Forbruke 25-38 gram fiber daglig; dette næringsstoffet reduserer risikoen for å utvikle forstoppelse og diaré samt mer alvorlige tarmproblemer.

Mangan

Når du spiser en kanelstang, spiser du 11 prosent av mangan du bør spise hver dag. Kroppen din trenger bare små mengder mangan, men det spiller en avgjørende rolle i din helse. Uten det, kan blodet ikke koagulerer riktig, og du har problemer med å produsere kjønnshormoner og metabolizing fett og karbohydrater.

Andre vitaminer og mineraler

Mens kanelstenger er ikke en god kilde til vitaminer og andre enn sin manganinnhold mineraler, får du mer enn 1 prosent av det daglige anbefalte inntaket av kalsium, nyttig for å supplere din diett med dette benet-styrke mineral. Du får også omtrent 0,5 prosent av jern og vitamin K du trenger hver dag.