Hva er risikoen ved å donere egg?

September 18


Hva er risikoen ved å donere egg?


Donerer egg til en ufruktbar kvinne, par, eller for en eggdonasjon sentrum kan være en følelsesmessig og økonomisk givende prosess. Strenge screening reglene innebærer at eggdonasjon er ikke for hver kvinne, skjønt, og selv om du er i stand til å donere egg, det er risiko for prosessen som du bør være klar over før du gjør beslutningen om å donere. Eggdonasjon kan være vanskelig, både følelsesmessig og fysisk. Det finnes også praktiske juridiske og økonomiske hensyn som bør komme inn i bildet når du velger en eggdonasjon program.

Risk of Life Forstyrrelse

Før du aksepterer å donere egg, vurdere hvor mye avbrudd prosessen vil føre til det daglige liv. Foruten selv administrere injeksjoner av fruktbarhet narkotika, må eggdonorer delta lege avtaler for blodprøver og ultralydundersøkelser. Disse avtaler må planlegges rundt, eller avbryte, klasser eller arbeidstid. Eggdonorer også nødt til å slutte å drikke, røyke og å ha ubeskyttet sex. De kan også ha å slutte å ta både reseptfrie og reseptbelagte legemidler. Hva ville vanligvis være et raskt besøk til apoteket for noen kalde medisin kan innebære en lege klarsignal for et egg donor. Denne forstyrrelsen kan føre til stress og emosjonell utmattelse.

Fysiske Risiko

Mens eggdonasjon kan være fysisk ubehagelig, er det vanligvis ikke farlig. Imidlertid kan det være komplikasjoner. Det kan være blåmerker eller blødning av eggstokk forårsaket av nålen brukes til å hente eggene. Fruktbarhet narkotika kan føre til en tilstand som kalles ovarialt hyperstimuleringssyndrom (OHSS). Ifølge MedlinePlus.com, om lag 10 prosent av eggdonorer utvikle OHSS. Kvinner med OHSS erfaring oppblåsthet og og fordøyelseskanal opprørt. I alvorlige tilfeller av OHSS, så mye væske kan samle seg i magen at fluidet må fjernes fysisk. Disse sakene er svært sjeldne. Nålen brukes til å hente egg fra eggstokkene kan forårsake blødninger og kan i sjeldne tilfeller, punktere andre organer ved en feiltakelse.

Penge Risiko

De fleste egg donasjon programmer vil betale for giverens medisinske utgifter i sin helhet. Imidlertid kan noen programmer forventer at donor til å betale noe av kostnadene selv, gjennom sin egen forsikring eller gjennom kortsiktige forsikring levert av programmet. Sørg for at du vet hvor mye av kostnadene programmet forventer at du skal betale. Eggdonorer bør også finne ut reglene for betaling, for eksempel om programmet betaler for kostnadene hvis en fruktbarhet syklus må stoppes før eggene er høstet. Når du donere egg uten å lese liten skrift, kan du få mindre penger enn du forventer for din tid eller problemer.