Alternative metoder for prevensjon

October 1


Alternative metoder for prevensjon


Når det gjelder å hindre graviditet, har du mange ulike alternativer tilgjengelig, alt fra barrieremetoder, for eksempel kondom, til medisiner, for eksempel p-piller. Flere alternative metoder til prevensjon er tilgjengelig som tillater deg å unngå graviditet uten noen av de negative sidene tilskrives de mer populære metoder. Det er viktig å forstå at disse alternative metodene kan bidra til å beskytte mot graviditet, men de beskytter ikke mot seksuelt overførbare sykdommer.

Kalender Metode

Kalenderen metoden, også ofte referert til som den rytmen metoden, bruker den estimerte datoen for eggløsning hver måned for å finne ut når du og partneren din kan ha samleie uten å bli gravid. Selv ikke en eksakt vitenskap, generelt kalenderen metoden består av å telle tilbake 14 dager før menstruasjon å anslå eggløsning. Dette betyr at du har fem dager før og tre dager etter eggløsning når du er mest fruktbar og sannsynlighet for å bli gravid. I løpet av den tiden, kan du og partneren din bli rusfrie, eller du kan bruke en barrieremetode, for eksempel kondom.

Uttak

Uttaksmetoden, eller "pull out" metoden, for prevensjon innebærer fjerning av penis før utløsning for å hindre sædcellene fra å nå og gjødsle egget. Dessverre er tilbaketrekking en av de minst effektive alternative former for prevensjon på grunn av hvor vanskelig det kan være å finne ut når den mannlige kommer til å ejakulere, samt det faktum at sædcellene kan bli frigitt før utløsning. Hvis det gjøres riktig, vil bare fire av 100 kvinner blir gravide fra denne metoden. Men hvis den mannlige ikke er i stand til å fortelle når han er nær utløsning, 27 av 100 kvinner vil bli gravide fra denne metoden, anslår Planned Parenthood organisasjonen.

Basal Temperature Testing

En annen alternativ fremgangsmåte for prevensjon, som kan kombineres med andre metoder, er basal temperatur testing. I løpet av denne metoden, kan du ta temperaturen hver dag i måneden. På dagen for eggløsning, vil temperaturen stige med mellom 0,4 og 0,8 grader F, og det vil forbli på denne måten i inntil tre dager, sier MayoClinic.com. Derfra kan du anslå den dagen fruktbarhet på samme måte som du bestemt det med kalenderen metoden - ved å beregne fem dager før og tre dager etter den dagen dine temperatur pigger.

Slimet i livmorhalsen

Du kan teste konsistensen av slimet i livmorhalsen for å bestemme tidspunktet for eggløsning. Slimet i livmorhalsen blir utvist fra skjeden og kan ha ulike konsistenser, avhengig av din fruktbarhet. Når dette slimet er klar og glatt, ligner rå eggehviter, er du i din mest fruktbare perioden da ubeskyttet samleie bør unngås, sier National kvinner Health Information Center.