Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?

July 15


Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?


Krydder har vært brukt tradisjonelt å legge smak til mat og for sine helbredende evner. Mange krydder kan være nyttig i behandling av type 2 diabetes. Naturlige forbindelser i krydder kan ofte være nyttig med tilstander og sykdommer og er vanligvis billig og har liten risiko. Fordi krydder kan samhandle med visse medisiner, ikke bruk dem uten først å sjekke med legen din. Ikke bruk krydder som en erstatning for konvensjonell diabetes behandling.

Kanel


Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?


Kanel kan være gunstig for personer med diabetes. En studie publisert i desember 2003 i tidsskriftet "Diabetes Care" vist at kanel tilskudd - minst 1 g per dag, ca 1/2 teskje - redusert blodsukker, triglyserider, low-density lipoprotein kolesterol og total kolesterol hos personer med type 2 diabetes. Studien bemerket reduksjon i blodsukker på 18 til 29 prosent. Reduksjon i triglyserider og kolesterol er også viktig, gitt den sterke assosiasjonen mellom diabetes og hjertesykdommer.

Gurkemeie


Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?


Krydderet gurkemeie er tradisjonelt brukt i gul sennep og indisk curry. Oljen ekstraheres fra gurkemeie hemmer enzymer som kalles glukosidaser mer effektivt enn medisinering acarbose. Glukosidase er en type enzym som bryter ned komplekse karbohydrater til glukose, som forårsaker en økning i blodglukose. Gurkemeie og medisiner som acarbose hemme fordøyelsen av litt karbohydrater, noe som fører til lavere blodsukkernivået. Fordelene med gurkemeie kan fås fra tar ca. 1 ts daglig.

Bukkehornkløver


Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?


Bukkehornkløver er en middelhavs plante som brukes ofte i salater, og både ferske og tørkede blader brukes i indiske retter. "Journal of the Association of Physicians of India" publisert en studie i november 2001 der personer med type 2 diabetes tok en g Bukkehornkløver frø ekstrakt per dag. Forskerne fant disse menneskene hadde bedre glykemisk kontroll og en reduksjon i insulinresistens.

Den anbefalte dosen av Bukkehornkløver er 10 til 15 g per dag - eller omtrent 1 til 1 1/2 ss. Det meste av forskningen på bukkehornkløver undersøker krydder - bakken frø eller frø ekstrakt, snarere enn bladet urt skjemaet.

Spisskummen


Kan Krydder hjelpe folk med diabetes?


Spisskummen har ikke blitt forsket så stor utstrekning som kanel, selv om det har vært noen lovende dyrestudier. En slik studie matet rotter et spisskummen ekstrakt og funnet effekter var sammenlign glibenklamid, en anti-diabetiker medisiner. Doseringen anvendt i denne studien er urealistisk for mennesker, selv om lavere doser kan likevel være effektive. Karve er en tradisjonell krydder i flere koke - det er en vanlig ingrediens i karri, men kan også benyttes som et krydder i mange matvarer. I tillegg til det potensial antidiabetisk effekt, har det også vært kjent for å ha anti-inflammatoriske egenskaper, spesielt revmatoid artritt.