Anti-inflammatorisk Urter & Foods

December 3


Anti-inflammatorisk Urter & Foods


Mange av dagens mest utbredte sykdommer er relatert til kronisk betennelse. En 2010 artikkel publisert i "Ernæring i Clinical Practice" bemerker at disse sykdommene har utløst forskning på ernæring rolle i forverring og forebygging av betennelse. Forfatterne oppmerksom på at middelhavsdietten, som inneholder massevis av frukt, grønnsaker, korn, belgfrukter og enumettet fett har anti-inflammatorisk effekt sammenlignet med de fleste vestlige dietter. I tillegg har visse urter, blant annet ingefær og gurkemeie, vist kraftig anti-inflammatorisk potensial.

Frukt og grønnsaker - The Power Of Plants

Plantebaserte matvarer har en rekke beskyttende effekter. En 2008 artikkel publisert i "International Journal for Vitamin og ernæringsforskning" bemerket at frukt og grønnsaker forbruk har blitt omvendt assosiert med betennelse i ulike typer studier. Planteføde inneholder en rekke antioksidanter forbindelser, inkludert karotenoider og flavonoider, som har evnen til å modulere betennelse. Forfatterne merket seg at det anti-inflammatoriske virkninger av en plantebasert diett kan bidra til å redusere forekomst av kreft og kardiovaskulære sykdommer.

Bær - Betennelse stopper

Å spise en overflod av frukt anbefales på Middelhavsdietten. Bær er en type frukt som kan være spesielt nyttig i kampen betennelse. Bær inneholder en rekke helsefremmende forbindelser, inkludert polyfenoler og fiber. Ifølge en 2010 artikkel publisert i "Ernæring anmeldelser," bær kan bidra til å blokkere inflammatoriske responser. Forfatterne oppmerksom på at studier på mennesker ved hjelp av blåbær, tyttebær og jordbær har vist økning i antioksidantnivå.

Omega-3 Foods - Anti-inflammatorisk Fats

Omega-3 fettsyrer er ofte brukt i supplerende form for sine anti-inflammatorisk egenskaper. En studie publisert i 2006 i "Kirurgisk Neurology" funnet at fiskeolje kosttilskudd var like effektive som ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, som for eksempel ibuprofen, for å redusere leddgikt smerte. Omega-3 fettsyrer kan også inntas gjennom kosten kilder, inkludert fet fisk, som laks, tunfisk og makrell - som alle er en del av Middelhavet diett. Grønne grønnsaker, linfrøolje og rapsolje er tre plantekilder som også inneholder omega-3 fettsyrer. MedlinePlus bemerker at i tillegg til anti-inflammatorisk egenskaper, kan omega-3 fettsyrer lavere triglyserider og kolesterol nivåer og redusere blodtrykket.

Virgin Olive Oil - En middelhavs Staple

Virgin olivenolje er en nøkkelkomponent i Middelhavet diett. Ifølge en 2011 artikkel publisert i "Current Pharmaceutical Design," Middelhavsdietten har vist effekt i å beskytte mot kroniske betennelsessykdommer. Forfatterne bemerket at dietter høy i virgin olivenolje er delvis ansvarlig for denne effekten. Dette er på grunn av de forskjellige fenolforbindelser i olivenolje som utviser kraftig anti-inflammatoriske responser.

Ginger - A History of Fighting Betennelse

En 2005 artikkel publisert i "Journal of Medicinal Food" bemerker at ingefær har vist anti-inflammatorisk egenskaper som har blitt brukt i hundrevis av år. Vitenskapelig forskning har støttet eksistensen av ulike anti-inflammatoriske komponenter i ingefær. I likhet med omega-3 fettsyrer, ingefær har også egenskaper som gjør det nyttig som en erstatning for anti-inflammatoriske medisiner.

Gurkemeie - Targeting Betennelse

Gurkemeie har blitt brukt mye i ayurvedisk medisin for behandling av tilstander forårsaket av betennelse, bemerket en 2009 artikkel publisert i "Alternativ medisin Review." Denne urten har både antimikrobiell og antioksidantegenskaper. I henhold til forfatterne har forskning vist gurkemeie å være i stand til å målrette forskjellige molekyler som er involvert i inflammasjon, som kan gjøre den nyttig ved behandling av et antall inflammatoriske sykdommer, inkludert artritt, inflammatorisk tarmsykdom, pankreatitt og visse typer kreft.