Anti-inflammatorisk Frukt og grønnsaker dietter

March 13


Anti-inflammatorisk Frukt og grønnsaker dietter


Inflammasjon spiller en rolle i mange helsemessige forhold, inkludert cancer, diabetes, Alzheimers sykdom, artritt og hjertesykdom. Dermed spise mer anti-inflammatoriske matvarer kan bidra til å redusere risikoen for disse forholdene, bemerker en artikkel publisert i "International Journal for Vitamin og ernæringsforskning" i desember 2008. Mens mange frukter og grønnsaker er anti-inflammatorisk, er de ikke de eneste matvarene vanligvis tillatt på denne type diett, og de matvarer du bør unngå er like viktig som mat du bør spise.

Antioksidanter

Frukt og grønnsaker generelt er rike på antioksidanter, for eksempel flavonoider, karotenoider og vitamin A, C og E. Disse antioksidanter bidra til å redusere betennelse. Jo mer fargerike frukt eller grønnsak, jo rikere er det sannsynlig å være i disse gunstige stoffer. Gode ​​valg inkluderer spinat, bær, gulrøtter og brokkoli. Spis alle forskjellige farger av frukt og grønnsaker, helst økologiske og enten friske eller frosne snarere enn hermetisert, for de fleste fordeler. Forskjellige fargene indikerer forskjellige næringsstoffer.

Mengde å spise

Spis minst det minimum av råvarer anbefalt av US Department of Agriculture, som er to kopper frukt og 2,5 kopper grønnsaker per dag. Hvis du tenker på en næringspyramiden for den anti-inflammatorisk diett, disse matvarene danner bunnen av pyramiden. Du vil også være lurt å spise ett femtinitti porsjoner belgfrukter som bønner og erter, hver dag. Belgfrukter kan telle som enten grønnsaker eller proteinrik mat, noe som gjør dem et næringsrikt valg for kostholdet ditt.

Andre Foods å spise

Du bør ikke prøve å spise bare frukt og grønnsaker fordi de ikke inneholder alle de essensielle næringsstoffer. Avrunder kostholdet ditt ved å inkludere sunt enumettet fett, slik som de som finnes i olivenolje, avokado og nøtter, og matvarer rike på essensielle omega-3 fettsyrer, inkludert valnøtter, flaxseeds og fet fisk, som for eksempel tunfisk eller laks. Andre gode mat å spise på en anti-inflammatorisk diett inkluderer hele korn og hele soya matvarer, for eksempel tofu, edamame, tempeh og soyamelk. Du kan også spise litt mørk sjokolade innimellom og drikke vin eller te. Små mengder av naturlige oster, egg, yoghurt, skinn fjørfe og magert kjøtt er også greit å spise i små mengder en gang eller to ganger i uken.

Matvarer for å unngå

Matvarer med potensial til å øke betennelse inkluderer raffinert korn, sukker, mange bearbeidet mat og mat som inneholder store mengder mettet fett, transfett eller omega-6 fettsyrer. Safflower, mais, soyabønner og solsikke oljer er viktige kilder til omega-6 fettsyrer, så sjekk etiketter for å begrense hvor mye av disse du får i kostholdet ditt.