Hva er Tiamin godt for?

March 11


Hva er Tiamin godt for?


Tiamin, oftest omtalt som tiamin, er også populært kjent som vitamin B-1 eller aneurine. Det ble først identifisert i 1930, noe som gjør den til en av de første naturlige forbindelser som skal vurderes en vitamin. Tiamin kan finnes naturlig i matvarer som oksekjøtt, svinekjøtt, nøtter, belgfrukter, havre og grove kornblandinger, og mat som hvit ris og hvitt mel er ofte forsterket med tiamin. Tiamin spiller en viktig rolle i din bodyâ € ™ s daglige funksjoner, men dessverre, ikke menneskekroppen ikke lagre tiamin godt, så altoppslukende tiamin-rik mat eller kosttilskudd er nødvendig for å holde deg frisk.

Heart Health

Tiamin er avgjørende for bodyâ € ™ s hjertehelse. Alvorlig tiamin mangel, kjent som beriberi, kan svekke hjertefunksjon. Når fanget, er beriberi behandles. Hvis venstre ukontrollert for lenge, men beriberi kan til slutt føre til hjertesvikt.

Metabolisme

Noen enzymer i kroppen din kan ikke operere alene, og tiamin, enten i form av tiamin pyrofosfat eller tiamin pyrophosphokinase, hjelper disse enzymene funksjon. Mest spesielt samhandler tiamin med koenzymer relatert til din cellsâ € ™ mitokondrier, som kontrollerer hvordan kroppen omdanner mat til energi. Følgelig er disse koenzym relasjoner direkte påvirke hvordan du forbrenne maten, spesielt karbohydrater.

Eye Health

Studier i Australia og USA har funnet en potensiell kobling mellom tiamin og øyehelse. I en studie av 2900 menn og kvinner, publisert i mars 2000 utgaven av "Opthamology," deltakerne som hadde mest tiamin i sine systemer var 40 prosent mindre sannsynlighet for å utvikle kjernefysiske katarakt enn de som hadde minst tiamin. I tillegg problemet april 2005 av «Archives of Opthamology" rapporterer en studie av 408 amerikanske kvinner der det ble bestemt at større mengder av tiamin i kroppen ført til tregere progresjon av linse opasifikasjon, eller uklarhet av eyeâ € ™ s linse. Videre studier vil være nødvendig å sementere denne sammenhengen mellom tiamin og okulær helse.

Mental Helse

Tiamin er et viktig element i mental helse. Tiamin mangel kan, i enkelte mennesker, føre til en type demens som kalles Wernicke-Korsakoff syndrom. Dette syndromet inkluderer forvirring, synshemming, ataksi, koma, hypotensjon, sløvhet, hukommelsesforstyrrelser og hypotermi, og de fleste symptomer kan bli kurert hvis den er fanget tidlig nok. Dessverre er minnefunksjon sjelden fullstendig kurert.