Lav kalium og nyresykdom

July 13

Nyrene er ansvarlig for filtrering kalium, og visse nyresykdommer og behandlinger kan ha en direkte effekt på kalium nivåene. Kalium er nødvendig for muskelsammentrekninger og regulering av hjerteslag; kritisk lave nivåer kan være en medisinsk krise og med føre til døden. Symptomer på lavt kalium inkluderer kvalme, oppkast, forstoppelse, nummenhet, prikking, besvimelse og mentale forstyrrelser. Hvis du lider av nyresykdom, er det viktig å ta hensyn til tegn og symptomer på lavt kalium.

Nedsatt tubulær acidose

Lav kalium kalles hypokalemi og refererer til serum kalium under 3,5 milliekvivalenter per liter blod. Hovedfunksjoner i nyrene omfatter reabsorbtion av kalium og utføre kompenserende mekanismer for å opprettholde syre-basebalansen i kroppen. I renal tubulær acidose, nyrene forsøke å korrigere for et surt miljø, og, som et resultat, er overflødig kalium utskilles i urinen. Hvis hypokalemi resultater, omfatter behandlingen administrering av natriumbikarbonat eller natriumsitrat for å korrigere acidose.

Kaliumreduserende Diuretika

Væskeretensjon er et vanlig problem i nyresykdom. Hvis kaliumsparende diuretika brukes til å fjerne overflødig væske, men på ethvert stadium av nyresykdom, kan lav kalium oppstå. Kaliumsparende diuretika inkluderer chlorthizasde og hydrochlorithizide, og er kollektivt referert til som tiaziddiuretika. Hypokalemi er ikke vanlig hos pasienter med sene stadier av nyresykdom; kaliumsparende diuretika er ikke vanlig foreskrevet.

Hormonelle årsaker til lav kalium

Aldosteron er et hormon som skilles ut av binyrene, som er plassert på toppen av nyrene. Dette hormonet virker på nyrene å øke natrium- og vann-reabsorpsjon i kroppen, og for å øke kaliumutskillelse i urinen. Hyperaldosteronisme, definert som overproduksjon av aldosteron fra binyrene, øker aldosteron produksjon, noe som fører til lavt serumkalium som skyldes økt utskillelse i urinen. Dette kan føre til hypokalemi.

Administrerende Nyresyke og Kalium

Tilskudd med kalium eller økende inntak av høye kalium frukt kan korrigere hypokalemi. Imidlertid er kompromittert nyrefunksjon en alvorlig medisinsk tilstand, og prøver å riktig nivå på egen hånd kan være skadelig for helsen din. Forvaltning av nyresykdom og kaliumnivå bør bare gjøres av en kvalifisert lege, for eksempel et bord-sertifisert nefrolog.