Hva er et godt hjem luftfukter?

September 16

Tørr luft kan være kilden til tørr hud, kløende øyne og astmarelaterte komplikasjoner, spesielt i vintermånedene når varmen er nødvendig. Legge til et godt hjem luftfukter kan redusere ubehagelige symptomer assosiert med tørr luft, samt beskytte møbler og hindre maling cracking. Consumer Reports anbefaler en luftfuktighet innendørs på mellom 30 og 50 prosent.

Typer

Luftfuktere finnes i tre grunnleggende design. Tabletop modeller, den minst kostbare typen luftfukter, er bærbare og designet for single-rom bruk. Konsoll design er større enn bordplaten, men er små nok til å være bærbart fra ett rom til et annet. Hele huset eller i kanal luftfuktere er utviklet for å fungere med en tvungen-luft varmesystem for jevn fordeling av fuktighet i hele huset.

Consumer Reports heter det i kanal luftfukter er den mest økonomiske til en pris på rundt $ 30 per år i stedet for $ 350 eller mer i året for fire tabletop design.

Identifikasjon

Det finnes fire forskjellige fremgangsmåter for dispergering av fuktighet i hjemmet: en fordampende luftfukter presser luft gjennom en våt overflate, for eksempel en svamp eller et filter; en kul-tåke impeller luftfukter spinner ut ørsmå dråper av fuktighet uten å legge varme til luften; Dampbefukterene legge varm fuktighet til luften; og ultralyd luftfukter bruke en vibrerende svinger som bryter vannet i bittesmå dråper.

Funksjoner

Ønskelige funksjoner i et godt hjem luftfukter inkluderer brukervennlighet, stillhet og automatiske status komponenter. Luftfuktere, som for eksempel bordplaten og konsoll, krever overvåking for å holde en tilstrekkelig vannforsyning, hvor det i kanal luftfukter er direkte koblet til en vannforsyning.

De fleste navn merkevare luftfuktere er bygget for stillhet; men ifølge HumidifierInformation.com, varme tåke luftfuktere er roligere enn kaldt vann luftfuktere. Andre funksjoner i en god luftfukter inkludere en indikator for lavt vann, variable hastighetsinnstillinger og en automatisk utkobling når vannet er borte eller ønsket fuktighetsnivå er nådd.

Vedlikehold

Hver type fukter krever en bestemt type vedlikehold. Environmental Protection Agency anbefaler at du tømmer tanken i bærbare luftfuktere og tørke alle overflater tørr før påfylling å redusere veksten av mikroorganismer. Bærbare luftfuktere bør rengjøres hver tredje dag. Bruk av vann lavt på mineraler vil bidra til å hindre opphoping av mineraler i luften.

I kanal luftfuktere krever mindre vedlikehold enn bærbare eller konsoll modeller. Hvis luftfukteren bruker en tank for oppbevaring av vann, må tanken holdes rene for å hindre oppbygging av mikroorganismer. Alle enheter, enten bærbar eller i kanal, bør rengjøres og tørkes grundig før bruk og før lagring.

Advarsel

Environmental Protection Agency rapporterer farene som kan være forbundet med ultralyd og impeller modeller inkluderer dispersjoner av mikroorganismer og mineraler i luften. De fordamping og damp vaporizer design vanligvis spre mindre forurensing i luften, men mikroorganismer kan vokse hvis det finnes også en tank med stående vann.