Virkningene av Crystal Meth på hjernen

May 22


Virkningene av Crystal Meth på hjernen


Crystal meth, kjent farmakologisk som metamfetamin, er et sentralstimulerende stoff som påvirker nervesystemet ved å øke aktiviteten av visse nevrotransmittere kjent som monoaminer. Ifølge Partnerskap for en stoffri Amerika, stoffet er tatt ved injeksjon, sniffing eller røyking. Kronisk bruk av metamfetamin er forbundet med problemer som påvirker hjertet, leveren og immunsystem, i henhold til "Textbook of Clinical vanedannende lidelser."

Givende Feelings

Sentralstimulerende stoffer er svært vanedannende, delvis på grunn av de givende følelser som de produserer. Ifølge "Clinical Manual of Addiction Psykofarmakologisk," givende følelser forårsaket ved å ta sentralstimulerende midler som crystal meth er på grunn av økte dopamin nivåer i visse områder av hjernen - den ventrale tegmentale området, accumbens kjernen og prefrontal cortex.

Paranoia

Høye doser av sentralstimulerende stoffer som crystal meth indusere en tilstand av mistenksomhet og paranoia på brukerne, ifølge teksten "Behandling av rusproblemer." Denne paranoid tilstand kan føre til voldelig atferd eller drap.

Vrangforestillinger og hallusinasjoner

Teksten "Behandling Drug Problems" sier at det ikke er uvanlig for følelser av paranoia å føre til en tilstand av psykose over tid. I en tilstand av psykose, opplever brukeren vrangforestillinger og hallusinasjoner.

Autonome nervesystemet Forstyrrelser

Sentralstimulerende stoffer som crystal meth aktivere den delen av nervesystemet som regulerer "fight or flight" respons på truende stimuli - det autonome nervesystemet. Crystal meth fører nevrotransmittere dopamin, adrenalin og noradrenalin å bli mer aktiv, noe som resulterer i utvidede pupiller, racing hjerte, engstelige følelser, urolig mage og søvnløshet.

Nedsatt kognitiv funksjon

Ifølge "The Clinical Textbook of vanedannende lidelser," kronisk bruk av crystal meth svekker kognitive prosesser, forårsaker oppmerksomhet underskudd, svekket abstrakt tenkning, svekket hukommelse, forstyrrelser i hjernens bearbeiding av romlig informasjon og vanskeligheter med overgangen mellom tankeprosesser.

Death of dopaminneuroner

Crystal meth påvirker celler som inneholder signalstoffet dopamin, som fører til langvarig skade eller død av disse cellene. Publikasjonen "NIDA Merknader: Forsknings Funn" omtalt en artikkel i september 2000 som illustrert død av dopaminholdige nevroner i en del av hjernen som kalles striatum. Denne spesielle form for celledød er også sett hos pasienter med Parkinsons sykdom - en uhelbredelig bevegelsesforstyrrelse.