Hva er fordelene med å drikke flaskevann?

February 25


Hva er fordelene med å drikke flaskevann?


Fordelene ved å drikke flaskevann er ikke så klart som innholdet. Teoretisk, vann som kommer i en lukket beholder bør være helt forurensning-fri. Men statlige myndigheter som regulerer flaskevann og vann fra springen tyder på at de sikkerhetskrav som gjelder for begge er nesten identiske. Flaskevann er sikkert mer praktisk for picnickers og bilturister. Imidlertid kan fordelene ved å drikke flaskevann i siste instans avgjøres av din gane.

Flaskevann Basics

Det amerikanske Food and Drug Administration regulerer sikkerheten til flaskevann, slik at du vet at vannet du velger, må følge visse sikkerhetskrav. FDA klassifiserer flaskevann under en av fire kategorier: artesisk godt vann, godt vann, mineralvann og kildevann. Det kan komme som en overraskelse for deg å vite at flaskevann du drikker kan også komme fra en kommunal vannforsyning etter at produsenten bruker visse behandlinger, for eksempel omvendt osmose, som fjerner mineraler i vannet; eller ozonering, en prosess hvor ozongass anvendes som et antimikrobielt middel. Flaskevann er holdt til FDA "standard av kvalitet," som betyr at det ikke kan overstige et visst nivå av kjemiske, fysiske mikrobiell og radiologiske forurensninger. Føderale forskrifter krever flaskevann produsenter å selge et trygt produkt som er produsert i et rent miljø ved hjelp av sanitære tapping teknikker.

Tap Water

Sikkerheten til drikkevann sikres ikke av FDA, men en annen offentlig enhet, Environmental Protection Agency, eller EPA. EPA sørger for at kommunene holde noen 80 forskjellige forurensninger under lovlige nivåer. Mest drikkevann er helt trygt; i 2000, uttalte Center for Science i Public Interest at 90 prosent av vannverk ikke var i strid med EPA regelverket. EPA epidemiolog Rebecca Calderon fortalte cspi at du kan reise til USA og ikke bekymre deg for å bli syk av vann fra springen. Men hun har også lagt til, "reise til mange andre land og historien vil være svært forskjellig." Uansett om du drikke flaskevann eller vann fra springen, vil du uten tvil få noen grad av forurensende stoffer på ufarlige nivåer. Environmental Working Group påpeker også at FDA og EPA regelverket er i hovedsak de samme, bortsett fra på mindre punkter. FDA tillater mindre bly i drikkevann på flaske; Men pålegger EPA strengere mikrobiologiske standarder for vann fra springen. Til syvende og sist, er det ingen måte å vite hva som er i flaskevann med mindre du teste det selv; for å sikre kvaliteten på flaskevann, anbefaler cspi innkjøps merker flaske av en produsent som er medlem av International Bottled Water Association.

Flaskevann Bekymringer

Drikke flaskevann kanskje ikke fordel for miljøet. Harvard University kontor for Sustainability rapporterte at amerikanerne pløyd gjennom 50 milliarder plastflasker av drikkevann i 2009. Du kan få de samme fordelene fra flaskevann som du gjør fra springen ved å kjøpe et vannfilter og gjenbrukbare beholdere. Den cspi anbefaler å bruke et filter sertifisert av National Science Foundation, eller NSF. Ulike vann filter merker fjerne ulike typer forurensninger; for eksempel fjerner en ledende merkevare bare metaller som kobber, bly og kvikksølv, mens kraftigere vannfiltre fjerne ugressmidler, plantevernmidler, asbest og mikrober.

Andre Insight

Centers for Disease Control and Prevention indikerer at å drikke flaskevann er den mest praktiske måten å redusere risikoen for vannbårne sykdommer hvis du reiser i et utviklingsland. Gitt at den klare ting med den attraktive etikett kan eller ikke kan være tryggere eller sunnere enn vann som kommer fra kommunal vannforsyning, kan fordelene ved å drikke flaskevann koke ned til sin "renere" smak.