Kan for mye sukker holde meg våken?

November 1


Kan for mye sukker holde meg våken?


Det har lenge vært antatt at mennesker - særlig barn - som ikke kan slå seg ned for en god natts søvn trenger å permittere sukker. Men det er ikke mye medisinsk bevis for å sikkerhetskopiere den tankegangen. En rekke atferd bidra til søvnløshet, hvorav den ene er dine spise- og drikkevaner før sengetid; derimot, er sukker ikke stoffet mest sannsynlig til å holde deg våken om natten.

Hyperaktivitet

Selv om mange mennesker tror at sukker overbelastning fører til hyperaktivitet, spesielt hos barn, er faktiske bevis som beviser dette noe snaut. Raffinert sukker gjør produsere raske svingninger i blodsukkernivået, noe som kan føre til et adrenalinrush som ville gjøre det vanskelig å sovne; Men hyperaktivitet har ikke definitivt knyttet til sukker, sukker erstatter eller mat fargestoffer, som mange foreldre hevder.

Koffein

Mange drikker som inneholder sukker - for eksempel brus, kaffedrikker, energidrikker og varm sjokolade - inneholder også koffein, en kjent stimulerende. Hvis du bruker noen av disse drikker i kveld, kan koffein være hva som holder deg våken, ikke sukker.

Insomnia Årsaker

Overspising sent på kvelden kan føre til søvnløshet, uavhengig av matens innhold; når du ikke gir kroppen en sjanse til å fordøye før du ligger nede, en ubehagelig følelse og / eller halsbrann kan føre til. Nikotin og alkohol kan også føre til søvnproblemer. Hvis søvnløshet er kronisk, kan det være på grunn av stress, depresjon, medisiner, visse medisinske tilstander, dårlig søvn vaner, eller miljømessige eller planlegge endringer. Ta opp disse underliggende problemene vanligvis resulterer i bedre søvnmønster.

Løsning / Forebygging

Behandling av en underliggende tilstand kan bidra til å redusere søvnløshet, og resept eller over-the-counter sove hjelpemidler er tilgjengelige for alvorlige tilfeller. Atferdsterapi, som stimulans kontroll og avspenningsteknikker, kan også hjelpe i noen tilfeller. Du kan også endre atferd på egen hånd; for eksempel spise middag flere timer før du går til sengs og unngå alkohol, nikotin, koffein og store drikker sent på kvelden. Hvis du tror sukkerholdige matvarer er å holde deg våken, prøver å begrense dem i den senere delen av dagen i tillegg; alles kroppen fungerer litt annerledes, og kutte ned på sukker kan bare gjøre triks for deg.