Seltzer Vs. Vann til Hydration

January 4


Seltzer Vs.  Vann til Hydration


Gjennom hver dag, må du forbruke nok vann til å opprettholde hydrering. Alle væsker og mange matvarer gir vann, men, avhengig av dine hydration behov, noen er bedre kilder enn andre. Idrettsutøvere, for eksempel, har større hydration behov enn den gjennomsnittlige ikke-utøveren. Seltzer og noen andre kullsyreholdige drikker er gode kilder for væsker, men kan ikke anbefales for hydrering i noen tilfeller på grunn av gassen som dannes ved karbonisering.

Hydration

Hydrering er nivået og balansen av væske og elektrolytter, eller mineraler, må kroppen din opprettholde for å holde seg frisk og utføre alle fysiske aktiviteter. Hvis du ikke drikker nok vann eller annen væske i løpet av dagen og øke væskeinntaket under streng trening, kan du bli dehydrert. Dehydrering, eller utilstrekkelig væskenivåer i kroppen din, kan føre til alvorlige medisinske komplikasjoner, inkludert død. Mengden av vann som trengte daglig av gjennomsnittlig voksen til å opprettholde normal hydrering er 2 til 2,5 liter, og mengden som trengs av sportsfolk er så mye som 11 til 15 liter, i henhold til University of Southern Maine.

Vann

Vann er tilgjengelig for hydrering i mange forskjellige former. Selv om vanlig vann fra springen eller flaskevann anbefales som den beste kilden til væsker for hydrering, er sportsdrikke også anbefalt av American Council on Fitness hvis du trener i mer enn 45 minutter. Du kan også drikke andre vassen væske, slik som melk, juice og brus, og spiser vassen matvarer som supper, yoghurt, frukt og grønnsaker, for å opprettholde riktig fuktighet hele dagen.

Seltzer

Seltzer filtrert springvann som går gjennom prosessen for karbonatisering. Karbone er prosessen med å tilsette karbondioksid til vannet, noe som skaper fizziness eller bobler i selters og andre kullsyreholdige drikker. Seltzer kan hjelpe deg å opprettholde normal hydrering hele dagen, men for idrettsutøvere som trenger mer væske for å erstatte vann tapt gjennom overflødig svette, kan selters ikke være den beste kilden. De gassbobler som dannes i selters ekspandere i magen og gir en følelse av metthet. Når det skjer, kan en idrettsutøver drikker mindre enn er faktisk nødvendig for hydrering.

Anbefalinger

Mange faktorer påvirker mengden av væske du trenger å konsumere hver dag, inkludert kjønn, fysisk aktivitet, helsetilstand og lokalklima. Det amerikanske Department of Agriculture 2010 Dietary Guidelines for amerikanerne understreker behovet for at alle skal forbruke vann daglig for riktig fuktighet. Retningslinjene omfatter ikke konkrete daglige anbefalinger, men fordi enkelte vannbehov varierer sterkt og offentlige undersøkelser viser at den gjennomsnittlige amerikaner bruker tilstrekkelige mengder vann i respons til tørste og gjennom vanlig forbruk av væske, særlig med måltider. Hvis du deltar i anstrengende fysisk aktivitet, American Council on Fitness anbefaler å drikke 17 til 20 oz. vann flere timer før trening, 8 oz. av væsker 30 minutter før trening, 7 til 10 oz. hver 10 til 20 minutter under trening og 8 oz. med væske innen 30 minutter av etterbehandling trening.