Anti-inflammatorisk Diet & Peanut Butter

May 25


Anti-inflammatorisk Diet & Peanut Butter


Akutt betennelse er en sunn reaksjon på akutte skader fordi det hjelper helbredelsesprosessen, men kronisk betennelse i kroppen kan øke risikoen for forhold som hjertesykdom, leddgikt og diabetes. Nivåer av C-reaktivt protein, eller CRP, serum amyloid A, eller SAA, og andre immunsystemtiltak kan indikere dine nivåer av betennelse. Dietten påvirker inflammasjon og peanøttsmør kan være en del av et anti-inflammatorisk diett.

Kosttilskudd Fett

En diett høy i enumettet fett kan være anti-inflammatorisk, og peanøttsmør er en rik kilde, med nesten åtte gram enumettet fett i hver 2-spiseskje servering. Peanøttsmør gir 4,5 gram flerumettet fett per servering som også kan redusere betennelse, ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Peanøttsmør er kolesterol-fri og lite mettet fett, og redusere inntaket av kosttilskudd kolesterol og mettet fett kan redusere nivåer av CRP og SAA.

Glykemisk indeks

En diett som vektlegger lav glykemisk mat kan redusere kronisk betennelse, og peanøttsmør har en lav glykemisk indeks. Glykemisk indeks av mat med karbohydrater indikerer potensialet for at mat å pigge blodsukkernivået, og en høy-glykemisk diett kan øke dine nivåer av C-reaktivt protein, ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Velg peanøttsmør uten tilsatt sukker for å senke glykemisk indeks på din peanøttsmør ytterligere.

Anti-inflammatoriske mikronæringsstoffer

En 2-ss servering av peanøttsmør gir 49 milligram magnesium, eller 12 prosent av den daglige verdi. Magnesium er også i nøtter, hele korn og bønner, og en anti-inflammatorisk diett er rik på dette viktige mineralet, ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Peanøttsmør gir 0,17 milligram av vitamin B-6, eller om lag 8 prosent av den daglige verdien for dette vitaminet som kan redusere risikoen for hjertesykdom og leddgikt. En annen anti-inflammatorisk næringsstoffer i peanøttsmør er vitamin E, et fettløselig vitamin som er også i nøtter og vegetabilske oljer.

Annen informasjon

En anti-inflammatorisk kosthold gir et passende antall kalorier for å hjelpe deg å oppnå eller opprettholde en sunn vekt, fordi fedme øker betennelse, ifølge Linus Pauling Institute Micronutrient Information Center. Peanøttsmør gir 188 kalorier per 2-ss servering, så spiser det kun i moderate mengder for å unngå uønsket vektøkning. Peanøttsmør gir ikke alle de essensielle næringsstoffer i en balansert anti-inflammatorisk kosthold, som er rik på frukt og grønnsaker for vitamin C og fytokjemikalier, og inneholder omega-3 fettsyrer, for eksempel fra fisk.