Fakta om Utrygghet i Teens

September 7


Fakta om Utrygghet i Teens


Emosjonelle usikkerhet i ungdomsårene er normalt og er ofte forårsaket av en kombinasjon av hormonelle endringer, sosialt press og miljøet der et barn vokser opp. Foreldre kan bidra ved å være oppmerksom på og akseptere av den følelsesmessige uroen som mange tenåringer erfaring, og også ved å arbeide for å redusere noen av årsakene til tenåring utrygghet.

Mat Påvirker Utrygghet

Mens noen grad av usikkerhet i ungdomsårene er normal, mange tenåringer gjøre vondt verre ved å ikke spise godt. Fordi mange tenåringer er engstelig om vekten sin, vil de velge å hoppe over frokost eller andre måltider for å gå ned i vekt, ifølge Iowa State University Extension og Outreach. Dette kan føre til fysiske og emosjonelle problemer. Ungdom som ikke velfødde er mer sannsynlig å oppleve økt utrygghet og være mindre i stand til å håndtere forholdet der de føler seg usikre eller usikker på hva du skal gjøre, ifølge Iowa State University Extension.

Utrygghet Om Peer Status påvirker atferd

Peer status blir stadig viktigere i ungdomsårene. Michelle Wright av DePaul University jobbet med 405 ungdommer i to områder for å avdekke forholdet mellom sosial status utrygghet og atferd. Hun konkluderte med at tenåringer som var usikre om sin sosiale status vil handle for å øke sin sosiale status. Tenåringer som ønsket å være populære og kjente var mer sannsynlig å eschew prososial atferd og vedta aggressiv atferd. Når tenåringer ville ha andre til å like dem, vedtok de prososial atferd.

Utrygghet kan øke Substance Abuse

En studie publisert av lærerskolen ved Columbia University knyttet angst og utrygghet i forstads ungdom med rusmisbruk. Studien fant at forstads, øvre middelklasse tenåringer var mer sannsynlig å føle stress og usikkerhet angående forventninger på skolen og hjemme. Disse tenåringer selvrapportert at de brukte stoffer som alkohol, marihuana og tobakk for å lindre angst over sin følelse av utilstrekkelighet eller usikkerhet om deres evne til å lykkes i skolen og ta sine foreldre.

Utrygghet fører noen ganger til Perfeksjonisme

Forskning utført av psykolog Chang Chen, publisert i en 2012-utgaven av tidsskriftet "Personlighet og individuelle forskjeller," konkluderer med at perfeksjonist atferd og holdninger stammer fra personlige usikkerhet. Chen og hans medarbeidere studert ungdom. Tenåringer som følte sosialt usikre var mer sannsynlig å holde seg til høye standarder og prøver å fremstå perfekt til andre ved ikke å innrømme sine feil. Fordi andre problemer kan utvikle med perfeksjonisme, inkludert depresjon, kan foreldre med perfeksjonist tenåringer ønsker å snakke med sine tenåringer om å føle seg utrygg.