Effekter av Crystal Meth på huden

August 19


Effekter av Crystal Meth på huden


Metamfetamin, eller crystal meth, er en farlig og vanedannende stoff som stimulerer sentralnervesystemet å indusere en høy, euforisk følelse. Du kan ta den hvite crystal meth pulver ved sniffing, oppløsning og drikke, eller ved å injisere det. Ifølge National Institute on Drug Abuse, er det mange bivirkninger av meth inkludert angst, kramper, oppkast, hallusinasjoner, og til og med død. I tillegg til disse bivirkningene, kan meth også skape kaos på huden din.

Fet hud

Fordi crystal meth er et sentralstimulerende, tar stoffet øker pulsen og kroppstemperatur. Denne økningen i varmen fører deg til å svette mer, som ødelegger hudens delikat balanse av normal svette, og fører til fet hud som kan føre til akne. Ifølge National Institute on Drug Abuse, langsiktige meth brukere også begynne å bry seg mindre om personlig hygiene som de begynner å bry seg om narkotika. De er mindre sannsynlighet for å bade eller vaske ansiktene deres, og derfor mer sannsynlig å utvikle fet hud.

Grå, læraktig hud

Ikke bare meth gjøre huden mer fet, det gjør også det endrer sin tekstur og farge. PBS.org forklarer at meth constricts blodkar og reduserer blodtilførselen til huden din. Til slutt, ødelegger meth bruk blodårene til den grad at ikke nok blod kan komme til huden din til å holde det sunt. Huden på meth blir veldig grå og læraktig, og akne sår som utvikler, ikke kan gro skikkelig.

Sår

Hud som ikke kan riktig helbrede er et stort problem for meth brukere. De er så utsatt for huden sår som leger har utviklet begrepet "meth midd" for å beskrive tilstanden. Dr. Kathleen Hectorne, en Mayo Clinic lege, sier at meth midd oppstå fordi meth vanligvis gjør brukerne føler som om bugs er krypende på huden sin. Meth narkomane som hallusinerer bugs på deres hud besatt plukke på huden sin med neglene eller andre skarpe gjenstander til det punktet at det blør. Ikke bare gjør disse sårene ta lengre tid enn normalt å helbrede på grunn av begrenset blodstrøm og repeterende plukking, men de kan også bli smittet, ifølge legevakten Dr. Sullivan Smith. Huden infeksjon kan føre til enda flere helseproblemer for meth brukeren.