Kan Vitaminer Stop Hair Breaking?

November 8


Kan Vitaminer Stop Hair Breaking?

Oversikt

Du har ca 300.000 skalp hår, hvorav 100 til 150 er tapt hver dag. Men hår brekkasje er ikke det samme som normalt håravfall. En rekke faktorer kan være den skyldige, selv hårets genetikk, bemerker en studie sitert i "Journal of Investigative Dermatology." Men smarte hårpleie rutiner og god ernæring, inkludert vitaminer, kan komme alle hårtyper fra skade. Som med alle kosttilskudd, bør du kontakte legen din før bruk.

Vitamin C


Kan Vitaminer Stop Hair Breaking?


Sterk hår starter ved røttene. Hver aksel av hår kommer fra en follikkel som ligger i det dermale laget av huden, like under overflaten. En god tilførsel av blodkar gir næring til hårsekkene, noe som gjør skaftet sterk og sunn og mer i stand til å tåle ytre skader, slik som børsting, hår blåser og styling. Vitamin C spiller en viktig rolle i produksjonen av kollagen, som danner strukturen i blodkar. Vitamin C er også en antioksidant som bekjemper frie radikaler som kan forårsake celle og vevsskade. Den anbefalte kosten kvote, RDA, av vitamin C er 90 mg per dag.

Vitamin D-3


Kan Vitaminer Stop Hair Breaking?


De to typer av vitamin D er vitamin D-2, som syntetiseres av planter, og vitamin D-3, som kroppen syntetiserer når de utsettes for sollys. Kroppen din inneholder vitamin D-3 reseptorer som gjør at vitamin D-3 for å bli utnyttet, sier en studie fra 2006 i tidsskriftet "Endocrinology." Dette samspillet er viktig å keratin produksjonen. Håret ditt består av proteinet keratin plassert innenfor døde celler. Hårets styrke avhenger av tilstrekkelig keratin produksjonen og kan bidra til å utsette brudd. RDA av vitamin D er 600-800 IE per dag.

Biotin


Kan Vitaminer Stop Hair Breaking?


Biotin, eller vitamin B-9, er avgjørende for sunt hår. En studie i tidsskriftet "Pediatrics" dokumenterer en biotin mangel på et barn matet rå egg. Dette barnet presenteres med fullstendig hårtap. Det ble oppdaget at de rå egg trakk biotin ut av barnets system, forårsaker tap av hår. Med fjerning av rå egg fra kostholdet, ble biotin tilskudd innført, og barnets hår vokste tilbake helt, slik forskerne til å konkludere med viktigheten av biotin i utvikling og vekst av sterk hår. Den voksne RDA for biotin er 30 mcg per dag.