Hva er risikoen ved en spiral graviditet?

March 11


Hva er risikoen ved en spiral graviditet?


Intrauterine enheter (iuds) er ekstremt effektiv for prevensjon. En kvinne som bruker en spiral har mindre enn 1 prosent sjanse for å bli gravid i et år, ifølge Planned Parenthood. Men når graviditet skjer tross bruker en spiral, kan det være alvorlige komplikasjoner til graviditet og risiko for moren og fosteret.

Risiko

Når en kvinne er gravid med en spiral på plass, sannsynligheten for en spontanabort, vaginal blødning, morkakeløsning, som er en separasjon av placenta fra livmoren før levering, eller for tidlig fødsel øker. Ifølge Dr. Sun Kwon Kim og kolleger i januar 2010 utgaven av Journal of Perinatal Medicine, i det minste noen av disse utfallene skyldes livmor infeksjoner som forekommer oftere hos gravide kvinner med iuds. Kvinner som blir gravide mens du bruker en spiral har også en større risiko for en ektopisk eller tubal graviditet, en potensielt livstruende komplikasjon. Dr. Kim studie konkluderte med at gravide kvinner med en spiral "har svært høy risiko for uønskede svangerskapsutfall."

Statistikk

I Dr. Kim studie av 196 gravide kvinner med iuds, hadde 56 prosent en prematur baby sammenlignet med bare 21 prosent av kontrollgruppen, eller kvinner gravid uten en spiral. I gjennomsnitt, kvinner med en spiral fødte på 28,5 uker. Kvinner med en spiral var tre ganger større sannsynlighet for å ha en morkakeløsning. I denne studien, aborter etter 12 uker av svangerskapet skjedde i 16 prosent av kvinner med en spiral, sammenlignet med bare 1 prosent av kontroll kvinner. Ifølge Military obstetrikk og gynekologi, 5 prosent av spiralen svangerskap implantat ectopically utenfor livmoren, mot 1 prosent av svangerskap uten en spiral.

Time Frame

Dr. Kim studie inkluderte kvinner som beholdt sin spiralen under graviditeten. Militære Obstetrics and Gynecology sier at tidlige aborter forekommer i halvparten av alle kvinner som blir gravide mens du bruker en spiral, men hastigheten synker til 25 prosent hvis en lege fjerner spiralen umiddelbart etter å ha bekreftet graviditet. Planned Parenthood råder kvinner til å ha sine iuds fjernet så snart de vet at de er gravide for å redusere deres risiko for alvorlige komplikasjoner.

Advarsel

Den Levonova Spiralen lanserer en syntetisk hormon som kalles levonorgestrel, lik den naturlig forekommende hormonet progesteron. Det syntetiske hormon er ofte brukt i piller også. Hvis man blir gravid mens en kvinne bruker Levonova spiralen, vil embryoet bli direkte utsatt for levonorgestrel så lenge spiralen er fortsatt på plass. De langsiktige effektene av en slik eksponering på helsen til barnet er ikke kjent, ifølge Contracept.org.

Spiral fjerning

Umiddelbar fjerning av en spiral av en helsepersonell tidlig i svangerskapet er vanligvis grei og enkel, ifølge militære obstetrikk og gynekologi. Som svangerskapet utvikler seg, kan fjerning strenger som henger ned fra spiralen trekke opp i livmoren, noe som kompliserer fjerning. Contracept.org sier at å fjerne en spiral kan føre til en spontanabort, men beholde spiralen øker også risikoen for spontanabort og andre komplikasjoner.