Kan du ta Glukosamin & Aspirin?

September 20


Kan du ta Glukosamin & Aspirin?


Glukosamin er et kosttilskudd som kan hjelpe lindre smerten av leddgikt. Aspirin, tilgjengelige både resept og en over-the-counter narkotika, fungerer som et smertestillende og betennelsesdempende for en rekke plager. Selv om de er forskjellige i deres virkemåte i kroppen, de deler en felles karakteristikk som kan gjøre dem uegnet til å ta på samme tid. Søke råd hos helsepersonell før du legger noen kosttilskudd til kosthold eller ta dem i kombinasjon med noe narkotika.

Glukosamin

Glukosamin er et lite molekyl som fungerer som en byggestein av store molekyler som kalles glykosaminoglykaner. Flere typer glykosaminoglykaner finnes i kroppen din, inkludert hyaluronsyre, chondroitin sulfate og heparin. Glukosamin er en integrert del av heparin. Heparin virker som en antikoagulant eller blod-tynning middel, ved å inhibere den kaskade av molekyler som er nødvendige for dannelse av blodpropper i blodårene. Mastcellene i kroppen din produsere heparin, og det er også tilgjengelig som en injeksjon av narkotika for behandling av blod-clotting lidelser. Fordi glukosamin er kjemisk ligner på heparin, kan ta glukosamin med en antikoagulerende være usikre.

Aspirin

Aspirin, eller salisylsyre, arbeider for å lindre smerte, redusere betennelse, febernedsettende og tynne blodet. Som en blod tynnere, hindrer aspirin blodplater i blodet ditt fra fester til hverandre for å danne en blodpropp. Mens dannelse av blodpropper er en normal og ofte avgjørende svar på vevsskade, kan unormal dannelse av blodpropper i blodårene føre til hjerneslag eller hjerteinfarkt. Aspirin terapi kan redusere risikoen for disse livstruende hendelser hvis du er tilbøyelig til å danne unormale blodpropper. I sammenheng med glukosamin tilskudd, kan aspirin ikke være trygt å ta.

Interaksjoner

Mens blodfortynnende eiendom aspirin kan være en fordel under visse helsemessige forhold, også bærer det risikoen for overdreven blødning. For eksempel under aspirin terapi blodet kan miste evnen til å koagulere effektivt hvis du har en blødning skade. Forbruker glukosamin kosttilskudd mens du har aspirin i kroppen din kan forverre den antikoagulerende effekt på grunn av glukosamin kjemiske likhet med heparin. Selv om denne effekten er bevist, bør du være forsiktig når du tar glukosamin med alle legemidler som kan øke blødningstendens.

Andre hensyn

I tillegg til den mulige blødningsrisiko kan du møte ved å kombinere glukosamin og aspirin, har hvert enkelt stoff sin egen påminnelse. Glukosamin kosttilskudd, isolert fra skall av krepsdyr, kan føre til en negativ reaksjon hvis du er allergisk mot skalldyr. Aspirin kan skade magen fôr hvis du drikker alkohol samtidig, og det kan også forårsake mage opprørt og halsbrann.