Hvordan bli kvitt Premenstruelt Acne

April 24

Premenstruelt akne påvirker anslagsvis 70 prosent av kvinner, ifølge Nemours Foundation, med symptomer vanligvis begynner en uke til flere dager før utbruddet av menstruasjon. Det er derfor det er viktig å utvikle en detaljert plan for å revolusjonere og reparere huden din før et viktig første date, et møte på jobben eller en ferie fest. Fordi premenstruelle akne er et tilbakevendende tilstand, er forebygging av det enklere og mer effektivt enn behandling av enkelt kviser.

Trinn 1

Vask ansiktet to ganger daglig med en mild såpe og varmt vann. Skrubbe huden din eller bruke varmt vann kan irritere huden og forverre akne. Ikke klem eller pop hudormer eller whiteheads. Bruk fuktighetskrem etter behov, og følge din normale hudpleierutine.

Trinn 2

Påfør en over-the-counter akne krem ​​som inneholder salisylsyre eller benzoyl peroxide til individuell acne lesjon å oppmuntre healing. Ved hjelp av fem prosent tea tree olje på akne flekker er også effektive, ifølge University of Michigan Health System.

Trinn 3

Planlegge stressende hendelser, som for eksempel jobbintervjuer eller rutinemessige tannlegetimene, for uken etter mensen. Stress påvirker nivåer av androgen hormoner i kroppen og kan spille en rolle i premenstruelle akne, forklarer Acne Resource Center Online. Sover minst åtte timer om natten og engasjerende i en stress-reduserende aktivitet, for eksempel meditasjon eller yoga, kan også bidra til å redusere stressnivået.

Trinn 4

Prøve p-piller for å kontrollere premenstruelle acne og hindre nye utbrudd. P-piller som inneholder både gestagen og etinyløstradiol er svært effektiv på å redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av hormonell akne. Bivirkninger av p-piller kan være kvalme, vektøkning, humørsvingninger, endringer i menstruasjonen og hovne eller ømme bryster.

Trinn 5

Spør legen din om å ta androgen reseptorblokkere, som for eksempel spironolakton og cyproteronacetat. Disse medikamentene reduserer dine nivåer av androgener, mannlige kjønnshormoner i forbindelse med premenstruelle akne. Faktisk, en studie publisert i januar 2008 utgaven av "Journal of American Academy of Dermatology" fant at 85 prosent av kvinnene viste en fullstendig eller nær komplett utvinning fra acne lesjoner etter å ha tatt en kombinasjon av spironolakton og en p-pille som inneholder både drospirenon og etinyløstradiol. Bivirkninger av anti-androgen medisiner inkluderer ømme bryster og uregelmessige perioder.

Ting du trenger

  • Moisturizer
  • Over-the-counter akne krem
  • Tea tree olje
  • Sink supplement
  • Kobber supplement

Relaterte artikler