Nyrestein infeksjon Symptomer

August 7


Nyrestein infeksjon Symptomer


Når en nyre stein blokkerer rør som drenerer urin fra nyrene til blæren, kalt urinlederne, samler urin i nyrene, forårsaker en nyre infeksjon. Nyrestein kan blokkere røret som drenerer blæren, kalt urinrøret, og forårsake cystitt eller inflammasjon og irritasjon av blæren. Infeksjon oppstår. Infeksjon i urinveiene forårsaker forskjellige symptomer, og hvis den ikke behandles raskt, kan forårsake alvorlig sykdom og nyreskader.

Feber

En person med en akutt nyre stein kan ha en lavgradig feber, mindre enn 100,6 grader Fahrenheit, ifølge Donna D. Ignatavicius, MS RN, og M. Linda Workman, Ph.D, forfatterne av "Medical-Surgical Nursing: Kritisk tenkning for Collaborative Care. " Men en høyere og vedvarende feber indikerer infeksjon og bør vurderes av en lege.

Kvalme og oppkast

En historie om en nyrestein sammen med kvalme og oppkast indikerer en nyre infeksjon eller pyelonefritt. Pyelonefritt gjør den enkelte føler meg veldig syk, noen ganger krever sykehusinnleggelse. Personer med pyelonefritt kan ikke engang være i stand til å tolerere klare væsker.

Skyet Urin

En nyrestein som delvis eller helt blokkerer urinrøret hindrer urinering. Urin konsentrater i blæren og forårsaker infeksjonen. Når en person kan annullere, vil urinen bli mørk rav, illeluktende og skyet, og kan forårsake en brennende følelse ved vannlating.

Frekvens

Scott and White Health forklarer at en infeksjon i blæren forårsaker frekvens, eller trang til å urinere ofte. En nyrestein i blæren irriterer slimhinnen i blæren, forårsaker hevelse og smerte. Frekvens er ofte ledsaget av smertefull vannlating. Folk kan prøve å ikke annullere grunn av smertene, videre compounding problemet.

Magesmerter

En person føles magesmerter som en nyrestein reiser gjennom ureter og urinrøret. Karakteriseres som kolikk, vil en stein i ureter forårsake smerte på siden av magen der steinen ligger. Men diffuse nedre magesmerter og ømhet til abdominal palpasjon indikerer blærekatarr, og en person med disse symptomene trenger medisinsk evaluering.

Flanke Pain

Nyrestein forårsake smerter i siden når fast i nyre eller urinleder, ifølge National Kidney Foundation. Når steinen reiser til blæren flanke, bør smerte løse. En person som klager over økende flankesmerter kunne ha pyelonefritt, spesielt hvis dette symptomet er ledsaget av feber, kvalme og oppkast.