Den hormonelle bivirkninger av prevensjon

January 8


Den hormonelle bivirkninger av prevensjon


Hormonell prevensjon er den mest effektive ikke-permanent fremgangsmåte for å forebygge graviditet. Disse metodene brukes av anslagsvis 100 millioner kvinner verden over. Det finnes flere typer hormonelle prevensjonsmidler, inkludert piller, injeksjoner, prevensjonsimplantater, lappen, ringen og noen iuds. Disse typer prevensjon utgivelsen progestin i en kvinnes kropp for å stoppe eggløsning og tykne slimet i livmorhalsen. Selv om de sikkert forhindre graviditet, er disse metodene også forbundet med bivirkninger at noen kvinner kan finne ubehagelig.

Menstruasjons Endringer

De fleste kvinner opplever noen menstruasjons endringer når de begynner å bruke hormonell prevensjon. Dette kan bety uregelmessig perioder, småblødninger eller opphør av menstruasjonen helt. Disse symptomene kan være en mindre irriterende for noen kvinner og en store forsinkelser for andre. Disse symptomene etter hvert avta, imidlertid, og for noen metoder, vil du slutte å få en periode etter ett års bruk.

Vektøkning

Ved hjelp av hormonell prevensjon kan føre til vektøkning, fordi det fører til endringer i stoffskiftet. Spise en balansert diett og trene regelmessig kan bidra til å redusere overdreven vektøkning.

Hodepine

Hodepine er en annen vanlig bivirkning av hormonelle prevensjonsmetoder. Ifølge Mayo Clinic, kan hormonene østrogen og progesteron påvirke hodepinerelaterte kjemikalier i hjernen. Hodepine kan styres gjennom bruk av over-the-counter smertestillende medikamenter og sjelden indikere noe alvorlig. Men hvis du opplever en migrene hodepine med aura, kan du kontakte helsepersonell umiddelbart.

Mood Swings


Den hormonelle bivirkninger av prevensjon


Fordi de påvirker hormonene dine, kan disse metodene for prevensjon har en innvirkning på humøret. Dette symptomet er vanligvis mest alvorlig ved start av fremgangsmåten, og det ofte avtar etter flere måneders bruk. Hvis du opplever alvorlige humørsvingninger, snakk med legen din om å prøve en annen metode - muligens en "mini-pille" eller en barrieremetode.

Kvalme og oppkast

Når du først begynner å bruke en hormonell prevensjonsmetode, kan du oppleve kvalme eller oppkast. Dette er på grunn av hormonelle skiftet i kroppen din. De fleste kvinner indikerer denne bivirkningen avtar etter at de har brukt metoden for et par måneder.

Nedsatt seksuell lyst

Ironisk nok, kan hormonelle prevensjonsmetoder noen ganger ha en negativ effekt på din libido. Disse metodene påvirke hver kvinner ulikt, så hvis du oppleve en merkbar endring i ditt ønske om sex, prøver en annen hormonell metode kan være et godt valg.

Kardiovaskulære bivirkninger

Venøs trombose (blodpropp i en vene), hjerteinfarkt og hjerneslag er de mest alvorlige bivirkninger forbundet med hormonelle prevensjonsmetoder. Dette er fordi reproduktive hormoner påvirker tone og funksjonen av blodårer, og nivåene av fett i blodet. Kvinner med høyt blodtrykk, diabetes eller som røyker er høyest risiko for denne bivirkningen. Hvis du har en av disse forholdene, sørg for å diskutere det med legen din før du begynner å bruke hormonell prevensjon. For kvinner som ikke har disse helsemessige forhold, kardiovaskulære bivirkninger forbundet med progestin er sjeldne. Hvis du opplever skyting smerter i bena, problemer med å puste, smerter i magen, eller plutselig dårlig hodepine, ringe legen din umiddelbart.