Babyen Tylenol bivirkninger

January 28


Babyen Tylenol bivirkninger


Infant Tylenol, også kjent som paracetamol, er en over-the-counter smertestillende og feber redusering. Paracetamol utgjør meget minimale bivirkninger for friske barn og har en høy sikkerhetsmargin, ifølge AskDr.Sears.com. Men hvis en overdose skjer, kan det føre til alvorlige bivirkninger. Babyer kan også være allergisk mot paracetamol, som fører til bivirkninger assosiert med allergiske reaksjoner. På grunn av dette, er det viktig at omsorgspersoner snakke med sine barneleger før bruk Tylenol å bestemme riktig dosering og vurdere eventuelle allergier deres barn har som disponerer ham til en paracetamol allergi. I tillegg kan enkelte babyer oppleve gastrointestinale plager, som for eksempel magesmerter, etter behandling med Tylenol.

Overdose bivirkninger

En overdose av Tylenol er ansett som en alvorlig medisinsk problem. Noen baby mistenkt for å ha fått en overdose av paracetamol trenger umiddelbar medisinsk hjelp. Ifølge MedlinePlus, en tjeneste av det amerikanske National Library of Medicine, hvis behandlingen er mottatt innen åtte timer etter en overdose, pasienten vil mest sannsynlig ha en full gjenoppretting. Dessverre, uten behandling, kan en overdose føre til leversvikt og død i løpet av få dager. Innledende bivirkninger forbundet med Tylenol overdose inkluderer kvalme, oppkast, tap av appetitt, magesmerter, svette og svakhet. Hvis ikke fanget tidlig, mer alvorlige bivirkninger omfatter gulsott, som er en gulfarging av hud og øyne, mørk urin, og smerte som ligger i øvre del av magen sammen med mulig abdominal hevelse.

Allergisk reaksjon

Noen spedbarn kan utvikle en allergisk reaksjon etter å ha fått Tylenol for første gang. Bivirkninger varsler en allergisk reaksjon inkluderer elveblest, pustevansker og hevelse i ansiktet, lepper, tunge eller svelg. Spedbarn opplever noen av disse symptomene etter en innledende dose av paracetamol må få øyeblikkelig legehjelp, som en alvorlig allergisk reaksjon kan føre til døden.

Magesmerter og tarmbesvær

Noen ganger vil noen spedbarn oppleve mage bivirkninger etter å ha mottatt Tylenol. Ifølge Drugs.com, kan disse bivirkningene er kvalme, oppkast, diaré, magesmerter og tap av appetitt. I sjeldne tilfeller kan mer alvorlige ytterligere gastrointestinale bivirkninger oppstår som blodig eller svart, tjæreaktig avføring. Hvis et spedbarn opplever noen av disse bivirkningene, er det viktig at hans barnelege er varslet og eventuell videre behandling blir diskutert.